Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Στον Άγιο Ευστράτιο η Γιάννα Αγγελοπούλου

banner roots

Στον Άγιο Ευστράτιο η Γιάννα Αγγελοπούλου
09.09.2020 | 13:17

Στον Άγιο Ευστράτιο η Γιάννα Αγγελοπούλου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στον Άγιο Ευστράτιο βρίσκεται αυτή την ώρα η Γιάννα Αγγελοπούλου, επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που θα αναλάβει τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Η επίσκεψη της κ. Αγγελοπούλου στο νησί, συνδέεται με την συμμετοχή του Αγίου Ευστρατίου στις δράσεις που ετοιμάζει η επιτροπή «Ελλάδα 2021». Οι επαφές ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2020 όταν η Δήμαρχος του νησιού Μαρία Κακαλή βρέθηκε στη Αθήνα και συζήτησε με μέλη της επιτροπής για πιθανές δράσεις στις οποίες θα μπορούσε να συμμετέχει ο Άγιος Ευστράτιος.

Τον Μάιο κατατέθηκε η πρόταση από το Δήμο Αγίου Ευστρατίου και στη συνέχεια η ίδια η κ. Αγγελοπούλου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιώντας μάλιστα τότε τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθούν σε πρώτη φάση οι λεπτομέρειες της πρότασης.

Αξίζει να αναφερθεί πως η πρόταση αφορούσε τη δημιουργία ενός θεάτρου – ντοκουμέντο που στόχο έχει την καταγραφή από τους μόνιμους κατοίκους του νησιού. Μέσα από την καταγραφή θα συγκεντρωθεί αρχειακό υλικό το οποίο η Δήμαρχος του νησιού σκέφτεται σε δεύτερο χρόνο να αξιοποιήσει, ώστε όλοι να μάθουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του Αγίου Ευστρατίου.

Φαίνεται λοιπόν, πως η πρόταση αυτή εγκρίθηκε από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και σήμερα η κ. Αγγελοπούλου επισκέφτηκε τον Άγιο Ευστράτιο με πρώτη στάση το Μουσείο του νησιού. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο δημαρχείο και η αναχώρηση της, αναμένεται αργά το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel