Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για την ακύρωση της παράστασης «Μετανοείτε»
pame boreio aigaio

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για την ακύρωση της παράστασης «Μετανοείτε»
12.08.2020 | 11:40

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου για την ακύρωση της παράστασης «Μετανοείτε»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λήμνου με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τη παράσταση «Μετανοείτε».

Όπως αναφέρεται:

«Δ.Τ.: Για την επιβολή λογοκρισίας από μεριάς της Δημοτικής Αρχής

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ακύρωση της παράστασης της θεατρικής ομάδας tsiritsantsoules, στα πλαίσια της εκδήλωσης αλληλεγγύης που διοργάνωσε (και τελικά ακυρώθηκε) η ομάδα "Α-φθονία":

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (Παρασκευή 7/7) ο Δήμαρχος, απαντώντας σε ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων, επί της ουσίας επιβεβαίωσε τα καταγγελλόμενα από την ομάδα Α-φθονία που αφορούν τον Δήμο Λήμνου.

Δεν γνωρίζουμε εάν η στάση του Δημάρχου καθορίστηκε και από παρεμβάσεις και άλλων θεσμικών φορέων εκτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γνωρίζουμε όμως το Σύνταγμα και την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία:

"Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους". (Σύνταγμα της Ελλάδας ‘Αρθρο 14.1)

"Η ελευθερία της έκφρασης συνιστά ένα από τα κύρια θεμέλια…μιας δημοκρατικής κοινωνίας, μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την πρόοδό της και για την ανάπτυξη κάθε ατόμου. Με την επιφύλαξη της 2ας παραγράφου του άρθρου 10, η ελευθερία της έκφρασης εφαρμόζεται όχι μόνον σε πληροφορίες ή ιδέες που γίνονται ευχάριστα δεκτές ή θεωρούνται ανώδυνες ή αδιάφορες αλλά επίσης και εκείνες που προσβάλλουν, σοκάρουν ή ενοχλούν το κράτος ή κάποιο τμήμα του πληθυσμού. Αυτές είναι οι απαιτήσεις του πλουραλισμού, της ανοχής και της ευρύτητας του πνεύματος, χωρίς τις οποίες δεν υπάρχει δημοκρατική κοινωνία". (Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση Handyside, βασική ερμηνευτική αρχή του άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.)

Οι θεσμικοί και νόμιμοι οργανωμένοι φορείς οφείλουν να είναι θεματοφύλακες της νομιμότητας.

Λειτούργησαν στην περίπτωση αυτή μέσα στα νόμιμα πλαίσια ή ακριβώς αντίθετα;».

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018