Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Γευτείτε τα ξεχωριστά προϊόντα που προσφέρει ο «Σιτοβολώνας του Αιγαίου»

banner roots

Λήμνος: Γευτείτε τα ξεχωριστά προϊόντα που προσφέρει ο «Σιτοβολώνας του Αιγαίου»
10.08.2020 | 20:23

Λήμνος: Γευτείτε τα ξεχωριστά προϊόντα που προσφέρει ο «Σιτοβολώνας του Αιγαίου»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η επίσκεψη σας στην Λήμνο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γευτείτε και τα τοπικά προϊόντα που παράγει ο «Σιτοβολώνας του Αιγαίου», όπως χαρακτηρίζεται το νησί. Τα τελευταία χρόνια τα τοπικά όσπρια έχουν έλθει και πάλι στο προσκήνιο κατακτώντας θέση σε ράφια παντοπωλείων και deli σε όλη την Ελλάδα, όπως και το περίφημο αλεύρι σκληρού σίτου.

Alevri salamousas

Η επιχείρηση Salamousas Agrifood, πρωτοστατώντας στην προσπάθεια αυτή έχει αναβιώσει την καλλιέργεια των τοπικών οσπρίων όπως ο Άφκος (τοπική φάβα), το Ρεβύθι, το Ασπρομύτικο Φασόλι, το Κουκί και το σκληρό σιτάρι ποικιλίας Λήμνος σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς.

ospria salamousas

Μπορείτε να βρείτε τα εκλεκτά προϊόντα της σε σημεία πώλησης σχεδόν σε όλα τα χωριά της Λήμνου. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αλυσίδα καταστημάτων Χρυσάφης αλλά και τα καταστήματα Enoteca, Πρατήριο Ένωσης, Βάλσαμο, Μαρούλα στην Μύρινα και Πεζούλα cafe, Ορφανίδης, Αφεντούλης, Κατωμερίτης στο Μούδρο.

Εάν είστε τυχεροί μπορείτε να βρείτε τα τοπικά όσπρια και στις νέες premium βαμβακερές επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες που παρουσίασε η επιχείρηση προ δύο μηνών, οι οποίες αν και λίγο πιο ακριβές, αποτελούν σίγουρα ένα εκλεκτό και φιλικό προς το περιβάλλον δώρο για τους φίλους σας όταν επιστρέψετε από τις διακοπές σας!

Salamousas pougki

SALAMOUSAS AGRIFOOD

Μούδρος, Λήμνος 81401

Facebook: www.facebook.com/salamousas

Instagram: www.instagram.com/salamousas_agrifood/

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

SALAMOUSAS

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το