Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η ΕΛΜΕ Λήμνου για τη δημοσιοποίηση λειτουργικών κενών από τη ΔΙΔΕ Λέσβου
pame boreio aigaio

Η ΕΛΜΕ Λήμνου για τη δημοσιοποίηση λειτουργικών κενών από τη ΔΙΔΕ Λέσβου
09.08.2020 | 18:36

Η ΕΛΜΕ Λήμνου για τη δημοσιοποίηση λειτουργικών κενών από τη ΔΙΔΕ Λέσβου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Για άλλη μια φορά η ΔΙΔΕ Λέσβου επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λήμνου και του Αγίου Ευστράτιου συμβάλλοντας στην απορρύθμιση και της φετινής σχολικής χρονιάς.

Με μία αυθαίρετη ενέργεια δημοσιοποίησε τα λειτουργικά κενά, με βάση τα οποία υπήρχε η πρόθεση να γίνουν οι υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων συναδέλφων και στη συνέχεια οι προσλήψεις αναπληρωτών, τα οποία βρίθουν από λάθη και “παραλείψεις”. Οι συνέπειες αυτών των ενεργειών της ΔΙΔΕ, έχουν άμεσο αντίκτυπο τόσο στους μαθητές και τις οικογένειές τους, αφού όπως και πέρσι υπάρχει ο κίνδυνος να μη διδαχθούν συγκεκριμένα μαθήματα, όσο και στους εκπαιδευτικούς των οποίων η εργασία τίθεται σε κίνδυνο.

            Να σημειώσουμε ότι το ΠΥΣΔΕ, κάτω και από την πίεση των σωματείων των εκπαιδευτικών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναβολή της εν λόγω συνεδρίασης και τη συνέχισή της όταν ανοίξουν τα σχολεία και δώσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων τα πραγματικά κενά.

            Σε ότι αφορά στα λάθη και τις “παραλείψεις” ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν έχουν δοθεί τα ελλείμματα σε ώρες των ειδικοτήτων Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωγραφίας όπως επίσης το κενό της Πληροφορικής στο γυμνάσιο με Λ.Τ Αγίου Ευστράτιου. Στο ΓΕΛ της Μύρινας δεν έχει δοθεί το κενό της πληροφορικής, οπού την περσινή σχολική χρονιά δεν έγινε το συγκεκριμένο μάθημα στην Α΄, Β΄ Λύκειου και έγινε ελλιπώς στην Γ΄ Προσανατολισμού. Επίσης, δεν έχουν δοθεί μία σειρά ελλειμμάτων σε ώρες διαφόρων ειδικοτήτων όπως Θρησκευτικά, Γαλλικά, Γυμναστικής, Καλλιτεχνικών, Μουσικής κ.τ.λ. στο σύνολο των σχολείων της Λήμνου.

            Στις ειδικότητες του κλάδου ΠΕ04 (Φυσικοί, Χημικοί, Βιολόγοι και Γεωλόγοι) έχουν αποκρυφθεί οι ώρες Α΄ ανάθεσης που πλεονάζουν ή λείπουν σε όλα τα γυμνάσια. Μάλιστα για το Γυμνάσιο της Μύρινας έχει δοθεί μία τιμή που δεν αντιστοιχεί ούτε σε έλλειμμα ούτε σε πλεόνασμα ωρών της Φυσικής όπως αναγράφεται, ενώ δεν φαίνονται οι κενές ώρες του συναδέλφου Βιολόγου που συνταξιοδοτήθηκε. Επίσης, στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μύρινας έχουν δοθεί τα ξεχωριστά ελλείμματα ωρών της Χημείας και της Βιολογίας ως πακέτο (-18 ώρες Χημεία Βιολογία)! Είναι προφανές ότι η ΔΙΔΕ Λέσβου μεθοδεύει τη διαμόρφωση των κενών όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε προσωπικό αλλά με βάση σκοτεινές επιδιώξεις.

            Ζητάμε για πολλοστή φορά από τη ΔΙΔΕ Λέσβου να δημοσιοποιήσει όλα τα πραγματικά λειτουργικά κενά σε ώρες των ειδικοτήτων σε κάθε σχολείο με βάση τα οποία θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2020-2021 και να μη προχωρήσει σε καμιά πρότασή της προς την Περιφερειακή Διεύθυνση ή το Υπουργείο Παιδείας αν δεν υπάρχει σχετική απόφαση του ΠΥΣΔΕ.

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018