Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λιμάνι Καβάλας: Αναμένεται αύξηση των επιβατών που ταξιδεύουν στη Λήμνο

banner roots

Λιμάνι Καβάλας: Αναμένεται αύξηση των επιβατών που ταξιδεύουν στη Λήμνο
17.07.2020 | 11:03

Λιμάνι Καβάλας: Αναμένεται αύξηση των επιβατών που ταξιδεύουν στη Λήμνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Επηρεασμένη κι αυτή από τον κορωνοϊό, μειωμένη σε σχέση με πέρσι αν και τα πλοία πηγαίνουν και έρχονται σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Ο αριθμός των δρομολογίων είναι ο συνηθισμένος για το καλοκαίρι. Υπάρχει μάλιστα προοπτική αύξησης τους με δύο έκτακτα την 1η και την 8η του Αυγούστου.

Θα γίνουν από το «Νήσος Σάμος» που θα έρθει στο λιμάνι το απόγευμα και θα αναχωρήσει μετά από 3 περίπου ώρες. Στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» υπάρχει μια αισιοδοξία η οποία στηρίζεται κυρίως στους Έλληνες ταξιδιώτες. Όσοι φθάνουν στο κεντρικό λιμάνι για να ταξιδέψουν επιλέγουν συνήθως τη Λήμνο. Αυτό γίνεται για ένα ακόμη καλοκαίρι. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και φέτος από το λιμάνι της Καβάλας περισσότεροι είναι οι επιβάτες για Λήμνο παρά για Θάσο! Ας μην ξεχνάμε ότι η γραμμή του Πρίνου ήταν κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, το ταξίδι από την Καβάλα για τη Λήμνο, με ένα γρήγορο πλοίο, διαρκεί 3 ώρες όταν για τη Θάσο (από την Καβάλα) διαρκεί σίγουρα 1,5 ώρα. Στη Λήμνο προτιμούν να κάνουν διακοπές Έλληνες απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και Βαλκάνιοι. Ειδικά οι φίλοι του θαλάσσιου σερφ. Στη Λήμνο τα περισσότερα ξενοδοχεία λειτουργούν κι έτσι το νησί περιμένει τον Αύγουστο κόσμο. Οι εταιρίες το ίδιο κι εξ αυτού του λόγου ενισχύουν τα δρομολόγια τους.

Ο μεγάλος καημός των ναυτιλιακών εταιριών αλλά και των Λημνιών είναι ο γνωστός. Να ανοίξουν τα σύνορα της Νυμφαίας. Να μπορούν να μπαίνουν εύκολα και γρήγορα στην Ελλάδα οι Βαλκάνιοι τουρίστες. Στο λιμάνι αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, η προϋπόθεση η κίνηση να αυξηθεί. Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί τον Αύγουστο. Σε γενικές γραμμές για τον μήνα Αύγουστο υπάρχει αισιοδοξία αφού και μόνο οι Έλληνες να κινηθούν, τα πλοία για το Βόρειο Αιγαίο θα γεμίσουν. Σημειώνουμε ότι αυτά τα ταξίδια διέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα. Εξαιτίας των οποίων δεν μπορούν να επιβιβάσουν επιβάτες όσους προβλέπουν τα πιστοποιητικά τους. Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο ένα δρομολόγιο από την Καβάλα προς τη Λήμνο και τα νησιά του Β. Αιγαίου γενικότερα κάνουν περίπου 300 επιβάτες.

 

Πηγή: proininews.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το