Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η «Νίκη για τη Λήμνο» για τη συζήτηση με θέμα το Νοσοκομείο

pame boreio aigaio

Η «Νίκη για τη Λήμνο» για τη συζήτηση με θέμα το Νοσοκομείο
16.07.2020 | 13:47

Η «Νίκη για τη Λήμνο» για τη συζήτηση με θέμα το Νοσοκομείο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Νίκη για τη Λήμνο» με επικεφαλής την Ελεονώρα Γεώργα, με αφορμή το πρώτο θέμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο του νησιού.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Έγινε ενημέρωση από τους αρμοδίους προσκεκλημένους και εκφράστηκαν απόψεις από κάθε πλευρά.

Όπως φαίνεται ,το προσεχές διάστημα διορίζεται Διοικητής στο Νοσοκομείο μας. Η νέα Διοίκηση, Διοικητής και Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να τύχουν της άμεσης και ολοκληρωμένης ενημέρωσης κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους ώστε να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να δρομολογηθούν προτεραιότητες και ενέργειες. Κοινός τόπος η έλλειψη ιατρών και η ανάγκη τροποποίησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου στην κατεύθυνση άρσης των συνεπειών της διοικητικής συγχώνευσης των τμημάτων του και η πρόβλεψη σ’αυτόν περισσοτέρων θέσεων γιατρών αναλογικά με τη δυναμική των κλινών. Σοβαρό το ζήτημα των κινήτρων που πρέπει να προβλέπονται για τις προκηρυσσόμενες θέσεις ιατρών ,κάτι στο οποίο η Πολιτεία οφείλει να εστιάσει.

Παράλληλα να εξεταστεί από την Περιφέρεια η δυνατότητα χορήγησης επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς ,όπως έχει πράξει και άλλη περιφερειακή αρχή.

Παρά τις αδιαμφισβήτητες ελλείψεις και τις δυσκολίες ,ιατροί και νοσηλευτές ασκούν με ευσυνειδησία τα καθήκοντά τους υπηρετώντας τον ασθενή και προσφέροντας υπηρεσίες υγείας.

Η υγεία ως δημόσιο αγαθό και ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα μας αφορά όλους! Σήμερα η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου μας επιβάλλει περισσότερο από ποτέ άλλοτε σοβαρή και ψύχραιμη αντιμετώπιση σε πνεύμα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων.

Στη νέα διαπαραταξιακή επιτροπή που θα συντρέξει στην προώθηση των θεμάτων του Νοσοκομείου μας η «ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ» θα συμμετάσχει δια της επικεφαλής της Ελεονώρας Γεώργα.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018