Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Τον Μοναχό Θεολόγο Στεργίου χειροτόνησε σε Διάκονο ο Μητροπολίτης Λήμνου (photos)

banner roots

Τον Μοναχό Θεολόγο Στεργίου χειροτόνησε σε Διάκονο ο Μητροπολίτης Λήμνου (photos)
13.07.2020 | 19:07

Τον Μοναχό Θεολόγο Στεργίου χειροτόνησε σε Διάκονο ο Μητροπολίτης Λήμνου (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος με αφορμή την ιερά μνήμη του νεοφανούς Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και διορατικού, ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυρίνης, την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 και τέλεσε στο επτάμηνο που ποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολη, την τρίτη εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού Θεολόγου (κατά κόσμον Ραφαήλ) Στεργίου, πτυχιούχου του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Ηπείρου και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Της χειροτονίας είχε προηγηθεί η ιερά ακολουθία εις ρασοφορούντα Μοναχόν την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, με την τέλεση ιεράς αγρυπνίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μυρίνης, κατά την οποίαν ο σεπτός Ποιμενάρχης έδωσε το όνομα Θεολόγος στο νέο Μοναχό, απευθύνοντάς του εμπνευσμένα πατρικές παραινέσεις από τις διδαχές τῶν Θεοφόρων Πατέρων της Εκκλησίας μας προς Μοναχούς.

Ηταν συγκινητική η αθρόα συμμετοχή του λαού και η συμπροσευχητική παρουσία πολλών ιερέων της Τοπικής Εκκλησίας και άλλων που έλκουν την καταγωγή τους από τη Λήμνο, και εφημερεύουν σε άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κατά την χειροτονία απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο και λαμβάνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό ανάγνωσμα, υπογράμμισε ότι τρεις σύνθετες λέξεις συμπυκνώνουν και ερμηνεύουν αφενός μεν το βαθύτερο μήνυμα της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, αφετέρου οι ίδιες προσδιορίζουν τον στόχο και την ποιότητα της αποστολής που αναλαμβάνει με την χειροτονία ως διάκονος της Εκκλησίας.

Και οι λέξεις αυτές, συνέχισε, είναι η παραμόρφωση του ανθρωπίνου προσώπου, που είναι αιώνιος στόχος του διαβόλου, όπως περιγράφεται στην ευαγγελική περικοπή, η συμμόρφωση του θελήματος του ανθρώπου με το θέλημα του Θεού, που είναι απαιτούμενο ως εκδήλωση της ελεύθερης βούλησης του πιστού και τέλος η μεταμόρφωση, που είναι το έργο της Εκκλησίας και χαρίζεται ως καρπός και δωρεά του αγίου Πνεύματος σε όσους αγωνίζονται, όπως τα πρόσωπα των αγίων που τιμούμε.

Ο Σεβ. κατέληξε με την προτροπή προς τον χειροτονούμενο, να γίνει πρόθυμος διάκονος του μυστηρίου της συμμόρφωσης του παραμορφωμένου από την αμαρτία ανθρώπου, με σκοπό την μεταμόρφωσή του μέσα στην Εκκλησία.

Τέλος, επαίνεσε τον Πνευματικό του Πατέρα ἀρχιμ. Ιερώνυμο Σχίζα, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, και τους παρόντες ευσεβείς γονείς του για την στήριξη του παιδιού τους στην μοναχική και ιερατική κλήση του.

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

limnoy koyra 1

 

Πηγή: romfea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel