Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μούδρου στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

banner roots

Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μούδρου στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
25.06.2020 | 21:41

Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μούδρου στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Στο Εθνικό Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ εντάσσονται πλέον το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Μούδρου.

Μετά τη συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools» για την ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, τα δύο σχολεία της Λήμνου ανήκουν στο δίκτυο του «in action», ενός πολυεπίπεδου προγράμματος ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ενεργοποίησης της σχολικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών για τους στόχους αυτούς, οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Η σχετική ανακοίνωση του Γυμνασίου Μούδρου:

«Το Γυμνάσιο Μούδρου "Αργύριος Μοσχίδης" με τη συμμετοχή του στο Bravo Schools, εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων και γίνεται μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων!

Οι μαθητές μας γίνονται ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ των Παγκόσμιων Στόχων.

Συμμετέχοντας με 14 καλές πρακτικές και 6 δημιουργίες μαθητών το Γυμνάσιο Μούδρου γίνεται πρεσβευτής των 17 Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ και περνά το μήνυμα της προσφοράς, του εθελοντισμού, της θέλησης και της αλληλεγγύης στη μαθητική κοινότητα, αλλά και στον κόσμο των μεγάλων».

gymn moud bravo

Η ανακοίνωση του ΓΕΛ Μούδρου:

«SDGs schools club: Από σήμερα το σχολείο μας εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων και γίνεται μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων!

Οι μαθητές μας γίνονται ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ των Παγκόσμιων Στόχων και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τους απονεμηθεί η κονκάρδα τους, για να την φορούν, αφυπνίζοντας την οικογένεια & τους φίλους τους.

Ως Πρεσβευτές των Παγκόσμιων Στόχων μεταδίδουμε το μήνυμα να μην αφήσουμε να μείνει κανένας πίσω (leave no one behind), σύμφωνα με τον ΟΗΕ».

gel moud bravo

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το