Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«3 λεπτά τη φορά»: Η Λήμνος συμμετέχει στο μεγαλύτερο Green Challenge του καλοκαιριού!

banner roots

«3 λεπτά τη φορά»: Η Λήμνος συμμετέχει στο μεγαλύτερο Green Challenge του καλοκαιριού!
10.06.2020 | 20:45

«3 λεπτά τη φορά»: Η Λήμνος συμμετέχει στο μεγαλύτερο Green Challenge του καλοκαιριού!

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η οργανωτική ομάδα της μεγάλης οικογένειας του “Let’s do it Greece”, του μεγαλύτερου πανελλαδικά δικτύου εθελοντών, μας ενημερώνει για μία σειρά εθελοντικών δράσεων, τις οποίες ονομάζει Green Challenge (Πράσινη Πρόκληση).

Ο Δήμος Λήμνου στηρίζει και φέτος τις πρωτοβουλίες του “Let’s do it Greece” και καλεί τους δημότες του να συμμετάσχουν, προβάλλοντας τις δικές τους δράσεις, αφού το περιβάλλον μας έχει ακόμα ανάγκη -ίσως περισσότερο από ποτέ.

Οι εθελοντές του “Let’s do it Greece” μοιράζονται μαζί μας μια εξαιρετική ιδέα:

Πώς θα σας φαινόταν αν αντί για χιλιάδες εθελοντές σε ένα σημείο, είχαμε χιλιάδες σημεία από κάθε ξεχωριστό εθελοντή που είναι πανέτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του;

Το Green Challenge έχει ως εξής: 

Σε κάθε βόλτα, εξόρμηση, εκδρομή ή περίπατο αφιερώνουμε 3 λεπτά από τον χρόνο μας για να ομορφύνουμε τον χώρο στον οποίο κινούμαστε!! Μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια σε μια παραλία, να ποτίσουμε τα δεντράκια που διψάνε στο βουνό μας, να φροντίσουμε το πάρκο της γειτονιάς μας, να δώσουμε λίγη τροφή και νερό σε ένα αδέσποτο ζωάκι, να φυτέψουμε ένα δεντράκι ή να βάλουμε μια όμορφη πινελιά σε έναν αγαπημένο μας χώρο!

Και αμέσως μετά, μοιραζόμαστε τη στιγμή μας με όλη την οικογένεια του Let’s do it Greece, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο www.letsdoitgreece.org! Κάθε φωτογραφία προσθέτει 3 λεπτά σε ένα συνολικό χρονόμετρο, στο οποίο μπορούμε να συμμετέχουμε είτε ατομικά είτε με την αγαπημένη μας ομάδα.

Αποστολή μας, να σπάσουμε ρεκόρ αφιερώνοντας συνολικά 2020 λεπτά στο περιβάλλον!!

Σύνθημά μας:

3’ τη φορά… και θα δεις τη διαφορά!

Η εκκίνηση έγινε την Παρασκευή 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αλλά συνεχίζεται!

Όπου κι αν είμαστε, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά αθροίζοντας τις στιγμές εθελοντισμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να είμαστε κοντά αλλά μπορούμε να είμαστε μαζί. Και μαζί, θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το