Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

banner roots

Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς
05.06.2020 | 19:00

Λήμνος: Ξεκινούν οι εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λήμνου ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών και επανεγγραφών νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Οργανισμού (Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μύρινας & Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Μούδρου) για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από:

08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 έως 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής με τα δικαιολογητικά , θα αποστέλλονται είτε ηλεκτρονικά στα email των Παιδικών Σταθμών είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση  του Σταθμού:

pinaas0001
Κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων εγγραφών, οι γονείς σε περίπτωση ανάγκης παροχής περαιτέρω διευκρινίσεων για τη συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής, μπορούν να καλούν τηλεφωνικά στους Παιδικούς Σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00  το μεσημέρι.

Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή δικαιολογητικών ορίζεται η Παρασκευή 26/6/2020, βάσει αποστολής της αίτησης μέσω ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου ή απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier) σε περίπτωση αποστολής της αίτησης ταχυδρομικά.

(Τα έντυπα των αιτήσεων εγγραφής – επανεγγραφής καθώς και οι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις και η Βεβαίωση παιδιάτρου θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου στη διαδρομή www.limnos.gov.gr/Ανακοινώσεις).

Τα οριστικά αποτελέσματα εγγραφών-επανεγγραφών θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των εγγραφών των νηπίων μέσω του προγράμματος Εναρμόνισης-ΕΣΠΑ στο οποίο συμμετέχει ο Οργανισμός.

Επισημαίνεται ότι η εξέταση των αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής θα γίνει βάσει του συστήματος μοριοδότησης σύμφωνα με την  υπ΄αριθ.20/2020 απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ (επισυνάπτεται σχετ.πίνακας).

Δικαίωμα εγγραφής:

Δικαίωμα εγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς του Οργανισμού μας, έχουν όσα νήπια έχουν ήδη συμπληρώσει την ηλικία των 2 ½ ετών ή πρόκειται να τη συμπληρώσουν έως και 30/09/2020 και ως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (δηλαδή 30 μηνών κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Σταθμού - Σεπτέμβριος 2020).

Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 3 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (Αριθ.41087/ΦΕΚ Β΄4249/5.12.17:

1. α. Δικαίωμα εγγραφής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς έχουν όλα τα Παιδιά, απαγορευμένης απολύτως της εγγραφής παιδιών, εφόσον και για όσο διάστημα πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα. Παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες εγγράφονται στο Σταθμό, εφόσον βεβαιώνεται με γνωμάτευση ιατρού κατάλληλης ειδικότητας ότι αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης σε πλαίσιο λειτουργίας Παιδικού Σταθμού.

2. Κατά την εγγραφή επιλέγονται τα παιδιά εργαζόμενων γονέων, τα παιδιά των ανέργων και τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, προτιμώμενων εκείνων που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας για κοινωνικούςλόγους (όπως παιδιά ορφανά από δύο ή ένα γονέα, μονογονεϊκών οικογενειών, διαζευγμένων ή σε διάστασηγονέων, παιδιά γυναικών που φιλοξενούνται στο δίκτυο δομών κατά της βίας των γυναικών, παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με μέλη με σωματική ή πνευματική αναπηρία, πολυτέκνων οικογενειών κ.λπ.).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου με απόφασή του εξειδικεύει τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια αυτά καθιερώνοντας τη μοριοποίησή τους. Από το σύστημα μοριοδότησης εξαιρείται η δημοτικότητα, καθώς και οποιαδήποτε σχέση εργασίας της/τουαιτούσας/αιτούντος με το Σταθμό ή άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Προϋπόθεση για την εξέταση της αίτησης εγγραφής είναι οι γονείς να είναι ήδη κάτοικοι του Δήμου Λήμνου και να προκύπτει από τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά (π.χ. βεβαίωση εργασίας).

Εγγραφές – επανεγγραφές

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση:

1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (έκδοσης τελευταίου εξαμήνου) και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης. Σε περίπτωση που προσκομισθεί πιστοποιητικό σε άλλη γλώσσα πλην της ελληνικής, το πιστοποιητικό συνοδεύεται απαραίτητα από επίσημη μετάφραση .Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται η προσκόμισή του, καθώς και τα εκκαθαριστικά σημειώματα και των δύο μερών.

2.Υπεύθυνες Δηλώσεις:

α.Υπεύθυνη δήλωση οικογενειακής κατάστασης γονέων του παιδιού.
β.Υπεύθυνη δήλωση των γονέων για τα άτομα που θα παραλαμβάνουν το παιδί τους
από τον Παιδικό Σταθμό.

3. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας του τρέχοντος οικονομικού έτους (για τα εισοδήματα που έχουν αποκτηθεί από 01/01/2019 εως 31/12/2019).

Όσοι γονείς δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση κατά το χρονικό διάστημα των αιτήσεων εγγραφής, θα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομίσουν τα ανωτέρω δικαιολογητικά με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης την 31η Ιουλίου 2020 . Σε διαφορετική περίπτωση η αίτησή τους δεν θα εξεταστεί.

4. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:

ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ:

Βεβαίωση εργοδότη ότι ο γονέας είναι εργαζόμενος ή πρόκειται να εργασθεί εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους, και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού).

ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ / ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Ή ΤΑ ΝΠΔΔ ΑΥΤΩΝ:

Πρόσφατη βεβαίωση εργασίας.

ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (εκτός πρωτογενή τομέα):

1. Αντίγραφο της Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στη ΔΟΥ
2. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα.
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του
επιτηδεύματος.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ:

Βεβαίωση ασφάλισης από τον ΕΦΚΑ/Κλάδος Αγροτών ή βεβαίωση αίτησης υπαγωγής στον ανωτέρω κλάδο ασφάλισης απ’ όπου θα επιβεβαιώνεται η ασφάλιση κατά το τρέχον έτος.

5. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ:

Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή αντίγραφο του δελτίου ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων εγγραφών του γονέα σε περίπτωση μονογονεϊκής ή και των 2 γονέων που δηλώνουν άνεργοι, με εξαίρεση την περίπτωση του πρόσφατα απολυθέντος εργαζόμενου όπου προσκομίζεται αντίγραφο της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.

6. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ:

Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο. Κατά την έναρξη φοίτησης του νηπίου στον σταθμό οι γονείς οφείλουν να προσκομίσουν αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

Για την εγγραφή νηπίων που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέταση της αίτησης εγγραφής είναι να συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση σχετική γνωμάτευση ιατρού κατάλληλης ειδικότητας ότι αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης σε πλαίσιο λειτουργίας Παιδικού Σταθμού.

7. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

Επισημαίνεται ότι για την εγγραφή παιδιού αλλοδαπών γονέων, απαιτείται πλέον των ανωτέρω κατά περίπτωση δικαιολογητικών άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας.

8. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ):

  • Aναπηρία γονέων ή τέκνου με ποσοστό 67& και άνω:Aντίγραφο απόφασης απόδοσης ποσοστού αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας
  • Πολύτεκνη οικογένεια:Πιστοποιητικό ΑΣΠΕ ή Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Οικογένεια με τρία παιδιά: Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Άγαμοι γονείς : Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του γονέα
  • Άνεργοι γονείς δικαιούχοι ΚΕΑ:Απόφαση έγκρισης αίτησης ΚΕΑ
  • Διαζευγμένοι γονείς ή γονείς σε διάσταση : Για διαζευγμένους απαιτείται αντίγραφο διαζευκτηρίου (εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης). Για γονείς σε διάσταση απαιτείται αίτηση διαζυγίου ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της διάστασης, καθώς και δικαστική απόφαση επιμέλειας ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της επιμέλειας, εάν οι γονείς είναι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει.
  • Γονέας σε χηρεία: Ληξιαρχική πράξη θανάτου ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Γονείς φοιτητές : Βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής τελευταίου εξαμήνου
  • Γονέας στρατιώτης:Βεβαίωση από το Στρατό

9. Απαιτούμενα Δικαιολογητικά Επανεγγραφής Νηπίων:

Για την επανεγγραφή των νηπίων απαιτούνται όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής εκτός από τη Ληξιαρχική Πράξη ή το Πιστοποιητικό Γέννησης.

Επισημαίνεται ότι η αίτηση επανεγγραφής υπάγεται στο σύστημα μοριοδότησης και συνεπώς μοριοδοτείται.

Αιτήσεις επανεγγραφής θεωρούνται οι αιτήσεις εκείνες που είχαν εγκριθεί κατά το προηγούμενο σχολικό έτος με απόφαση Δ.Σ. σύμφωνα με τα κριτήρια μοριοδότησης του ΝΠΔΔ.

Κατά τη διάρκεια εξέτασης των αιτήσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται να ζητήσει συμπληρωματικά/διευκρινιστικά δικαιολογητικά επί των υποβληθέντων αιτήσεων.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

pinakas0005

Σημειώνεται ότι ο γονέας Φοιτητής σε ΑΕΙ /ΤΕΙ για απόκτηση πρώτου πτυχίου ή γονέας που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία επειδή δεν έχει τη δυνατότητα εργασίας ούτε τη δυνατότητα έκδοσης κάρτας ανεργίας , όσον αφορά την εργασιακή κατάσταση ως κριτήριο μοριοδότησης και για λόγους κοινωνικούς, λαμβάνει τα μόρια της κατηγορίας εργασιακής κατάστασης του γονέα εργαζόμενου.

Σε περιπτώσεις ισοψηφίας των μορίων, επιλέγονται τα παιδιά που οι αιτήσεις τους έχουν το χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και αν προκύψει ισοψηφία και στο οικογενειακό εισόδημα, τότε πραγματοποιείται κλήρωση.

Υπεύθυνη Δήλωση Παραλαβής Παιδιού

Δήλωση Οικογενειακής Κατάστασης

Βεβαίωση Παιδιάτρου

Αίτηση Εγγραφής Παιδικών Σταθμών ΟΚΠΑ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το