Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε ήδη μηχανήματα μοριακής ανάλυσης για κορωνοϊό. Εμείς; (audio)

banner roots

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε ήδη μηχανήματα μοριακής ανάλυσης για κορωνοϊό. Εμείς; (audio)
21.05.2020 | 20:28

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε ήδη μηχανήματα μοριακής ανάλυσης για κορωνοϊό. Εμείς; (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στο πλαίσιο των χθεσινών ανακοινώσεων των αρμόδιων υπουργών για την επανεκκίνηση του τουρισμού με ταυτόχρονη ενίσχυση της υγειονομικής ικανότητας προορισμών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε τη στήριξη των δημόσιων δομών υγείας σε Ρόδο, Κω, Λέρο, Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη και Κάλυμνο με την προμήθεια επτά μηχανημάτων μοριακής ανάλυσης εξετάσεων (PCR) -μέσω του προϋπολογισμού της για την Υγεία- που θα δώσουν στα νοσοκομεία τη δυνατότητα να έχουν απάντηση μέσα σε μία μόνο ώρα στην εξέταση κορωνοϊού και άλλων ασθενειών, απαλλάσσοντάς τους από το κόστος και την καθυστέρηση που επέφερε η αποστολή των δειγμάτων στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα.

Η παράδοση του πρώτου μηχανήματος πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, με τον πρώην Διοικητή της 88 ΣΔΙ «Λήμνος» και νυν Διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Ρουμάνη να παραλαμβάνει τον εξοπλισμό.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς ποιες ενέργειες έχει κάνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προς αυτή την κατεύθυνση ώστε τα νησιά μας να θωρακιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει του επικείμενου «ανοίγματος» του τουρισμού…

Ο κ. Ρουμάνης μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα του FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου για το θέμα, καθώς και για τον γενικότερο σχεδιασμό του Νοσοκομείου Ρόδου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακούστε όσα είπε:

 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel