Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κορωνοϊός: Προκαταβολή 6 εκατ. ευρώ σε νησιωτικές επιχειρήσεις που πλήττονται
Κορωνοϊός: Προκαταβολή 6 εκατ. ευρώ σε νησιωτικές επιχειρήσεις που πλήττονται
11.04.2020 | 14:19

Κορωνοϊός: Προκαταβολή 6 εκατ. ευρώ σε νησιωτικές επιχειρήσεις που πλήττονται

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Προκαταβολή 60% σε επιχειρήσεις που το αίτημα πληρωμής τους για το μεταφορικό ισοδύναμο εμπίπτει σε δειγματοληπτικό έλεγχο, ανακοίνωσε, την Παρασκευή (10/4), η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Πρόκειται για ποσό 6 εκατ. ευρώ που διατίθεται με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική κατάσταση νησιωτικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ στη δήλωσή της η κ. Καλογήρου αναφέρει: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που οι άνθρωποι των επιχειρήσεων ειδικά στα νησιά δοκιμάζονται, προχωρούμε σε νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί προκαταβολή 60% σε επιχειρήσεις που το αίτημα πληρωμής τους για το μεταφορικό ισοδύναμο εμπίπτει σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Κατά συνέπεια περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχύσουν άμεσα τη ρευστότητα αυτών των νησιωτικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την κ. Καλογήρου αναμένεται η δημοσίευση σχετικής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα προβλέπει τα παραπάνω σε ΦΕΚ.

 

Πηγή: insider.gr

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018