Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Θ. Λυμπέρη στον FM 100 για την εικονική τάξη: «Είναι μια νέα πρόκληση στον χώρο της εκπαίδευσης» (audio)
afoi poriazi
Η Θ. Λυμπέρη στον FM 100 για την εικονική τάξη: «Είναι μια νέα πρόκληση στον χώρο της εκπαίδευσης» (audio)
02.04.2020 | 18:21

Η Θ. Λυμπέρη στον FM 100 για την εικονική τάξη: «Είναι μια νέα πρόκληση στον χώρο της εκπαίδευσης» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πλήρη συνείδηση του παιδαγωγικού και κοινωνικού τους ρόλου, συνεχίζουν την προσπάθεια για τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω της συμμετοχής τους στα πληροφοριακά συστήματα που παρέχουν τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και η ίδια η τεχνολογία.

Μιλώντας στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, η εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Μούδρου κ. Θεοδώρα Λυμπέρη, η οποία συμμετέχει στην εν λόγω προσπάθεια τόσο μέσω της ασύγχρονης όσο και της σύγχρονης εκπαίδευσης, τονίζει πως πρόκειται για μια νέα πρόκληση που αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς.

Περιγράφει λεπτομερώς πώς λειτουργεί το σύστημα της εικονικής τάξης για τους μαθητές του Λυκείου, και κυρίως για εκείνους της τρίτης τάξης, οι οποίοι και χρήζουν απαραίτητης στήριξης ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως εξηγεί η κ. Λυμπέρη, η διαδικασία προσομοιάζει στις συνθήκες της κανονικής τάξης, με ορισμένες όμως διαφορές (όπως η μη εφαρμογή του συστήματος απουσιών) που προκύπτουν από το γεγονός ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η σύνδεση στο διαδίκτυο σε όλα τα σπίτια, ειδικά σε απομακρυσμένες ή νησιωτικές περιοχές, όπως είναι η Λήμνος.

Παρά τις όποιες δυσκολίες, σημειώνει η εκπαιδευτικός, παρατηρείται αθρόα συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι βρίσκουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σύγχρονη αυτή διαδικασία.

Ακούστε όσα λέει για το θέμα η κ. Λυμπέρη:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018