Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επείγουσα ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου: Να είναι σε επαγρύπνηση όσοι επέβαιναν στο Blue Star Myconos στις 20 Μαρτίου

banner roots

Επείγουσα ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου: Να είναι σε επαγρύπνηση όσοι επέβαιναν στο Blue Star Myconos στις 20 Μαρτίου
29.03.2020 | 15:48

Επείγουσα ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου: Να είναι σε επαγρύπνηση όσοι επέβαιναν στο Blue Star Myconos στις 20 Μαρτίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου με την οποία ενημερώνει τους επιβάτες από τη Λήμνο που επέβαιναν στο Blue Star Myconos στις 20 Μαρτίου στο δρομολόγιο Πειραιάς-Ικαρία-Λήμνος, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τυχόν συμπτώματα κορωνοϊού, καθώς το επιβαιωμένο κρούσμα της νόσου που καταγράφηκε στην Ικαρία ήταν επιβάτης στο εν λόγω δρομολόγιο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Κατόπιν ανακοινώσεων στον τύπο διαπιστώθηκε ότι ασθενής ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19, επέβαινε στο πλοίο "Blue Star Mykonos", το οποίο στις 20 Μαρτίου εκτέλεσε το δρομολόγιο Πειραιά-Ικαρία συνεχίζοντας βόρεια και αποβιβάζοντας στην Λήμνο 16 επιβάτες.

Παράκληση, όσοι επέβαιναν στο εν λόγω δρομολόγιο να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση για την εμφάνιση τυχόν συμπτωμάτων (εμπύρετο βήχας, δύσπνοια , κτλ) και να εφαρμόζουν τους κανόνες απομόνωσης που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Κατόπιν ανακοινώσεων στον τύπο διαπιστώθηκε ότι ασθενής ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19, επέβαινε στο πλοίο "Blue Star Mykonos", το οποίο στις 20 Μαρτίου εκτέλεσε το δρομολόγιο Πειραιά-Ικαρία συνεχίζοντας βόρεια και αποβιβάζοντας στην Λήμνο 16 επιβάτες.

Παράκληση, όσοι επέβαιναν στο εν λόγω δρομολόγιο να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση για την εμφάνιση τυχόν συμπτωμάτων (εμπύρετο βήχας, δύσπνοια, κτλ) και να εφαρμόζουν τους κανόνες απομόνωσης που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ σε αντίστοιχες περιπτώσεις».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ικαρίας Νίκου Καλαμπόγια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο νεαρός έφτασε στις 12 Μαρτίου στην Αθήνα από το Λονδίνο και, σπάζοντας την καραντίνα που επιβάλλεται σε όσους καταφθάνουν από το εξωτερικό, στις 20 Μαρτίου ταξίδεψε με το πλοίο από Πειραιά για Ικαρία. Στις 25 Μαρτίου εκδήλωσε συμπτώματα κορωνοϊού και την επομένη πήγε στο νοσοκομείο Ικαρίας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η ανευθυνότητα και η απερισκεψία του 25χρονου κινητοποίησε όλες τις αρμόδιες Αρχές, την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία και την Δημοτική Αρχή.

Πραγματοποιείται ιχνηλάτηση των επαφών που είχε ο 25χρονος στο βόρειο τμήμα του νησιού ενώ εξετάζεται η πληροφορία να συμμετείχε ο 25χρονος μαζί με άλλους νεαρούς Ικαριώτες σε χειροσφάγια (ικαριώτικο έθιμο) ενώ λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του συγκέντρωση περίπου 10 ατόμων, χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί ποια ήταν οι υπόλοιποι που τον επισκέφτηκαν πέρα από την Ολλανδέζα φίλη του κι έναν ακόμη φίλο του Βρετανικής καταγωγής, για τον οποίο λέγεται ότι έφτασαν μαζί στο νησί χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Παράλληλα, αρκετά μαγαζιά που επισκέφτηκε ο 25χρονος γιος του επιχειρηματία κατέβασαν ρολά, ενώ χαρακτηριστικό του φόβου που κυριαρχεί, είναι ότι οι κάτοικοι αποφεύγουν να ψωνίσουν απο το σούπερ μάρκετ που αγόρασε προμήθειες για όσο θα διαρκούσε η διαμονή του στην Ικαρία. Ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας, προχώρησε σε έκκληση μέσω Facebook και όχι μόνο, σε όσους ταξίδεψαν με το πλοίο Blue Star Mykonos την Παρασκευή 20 Μαρτίου από Πειραιά προς Ικαρία να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι τις 5 Απριλίου. Είναι το δρομολόγιο που πήρε ο 25χρονος και η παρέα του για να πάνε στην Ικαρία.

Ο δήμαρχος ζητάει από τους ταξιδιώτες, σε περίπτωση που παρουσιάσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο Ικαρίας.

Χθες ο 25χρονος μεταφέρθηκε από την Ικαρία στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον παρέλαβε μεταγωγικό C-27 και ο γιος του επιχειρηματία ταξίδεψε μέσα σε ειδική κάψουλα που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό, μόνο μια φορά τη μέρα. Αν και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, για προληπτικούς λόγους φέρεται να μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, νοσηλεύεται με παροχή οξυγόνου και σήμερα είναι απύρετος.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το