Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στη Λήμνο

banner roots

Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στη Λήμνο
20.03.2020 | 20:12

Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας βρέθηκε στη Λήμνο

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Σωτήρης Τσιόδρας συστήθηκε στο ευρύ κοινό κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Είναι ο γιατρός που, ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ενημερώνει καθημερινά το πανελλήνιο για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σεμνός, ταπεινός και προσηνής, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τη λαμπρή επιστημονική πορεία, με ψυχραιμία και χωρίς καμία διάθεση να σπείρει τον πανικό, μεταφέρει τα νεότερα για τον αόρατο εχθρό κι έχει καταφέρει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων.

Ωστόσο, αν διαβάσει κανείς το πολυσέλιδο βιογραφικό του, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή συμμετέχοντας στην αντιμετώπιση ιών.

Μάλιστα, ως λοιμωξιολόγος είχε συμβάλει, μεταξύ άλλων, στη διερεύνηση μιας επιδημίας που είχε κάνει την εμφάνισή της το 2003 στη Λήμνο. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου κ. Θωμάς Λούκας στον FM 100, επρόκειτο για την ψευδοεπιδημία των πουλερικών, όπως αναφέρεται στη βιβλιογραφία, που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 6 ανθρώπων στο νησί. Σε σχετική επικοινωνία του κ. Λούκα με τον ιατρό κ. Περπερίδη, ο οποίος ήταν διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής την περίοδο εκείνη, ο δεύτερος επιβεβαίωσε ότι πράγματι ο κ. Τσιόδρας είχε επισκεφθεί τότε τη Λήμνο προκειμένου να ανιχνεύσει την αιτιολογία αυτών των θανάτων που φαινόταν πως δεν ήταν φυσιολογικοί. «Μου μίλησε για έναν εξαίρετο άνθρωπο, αυτό δηλαδή που βλέπουμε κι εμείς τώρα, για έναν πολύ καταρτισμένο επιστήμονα που ανέδιδε μια αίσθηση εμπιστοσύνης», είπε ο κ. Λούκας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το