Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Φτιάξε το δικό σου κολλάζ» την Πέμπτη στο Γυμνάσιο Μούδρου

banner roots

«Φτιάξε το δικό σου κολλάζ» την Πέμπτη στο Γυμνάσιο Μούδρου
17.02.2020 | 17:48

«Φτιάξε το δικό σου κολλάζ» την Πέμπτη στο Γυμνάσιο Μούδρου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η CollageCONNECTPEOPLE σε συνεργασία με το και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου διοργανώνει, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ. στο Γυμνάσιο Μούδρου, την έναρξη της εικαστικής δράσης με τίτλο "Φτιάξε το δικό σου κολλάζ", θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία, τη φιλοσοφία και την τέχνη του κολλάζ, να συλλέξουν εικόνες και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα με τα υλικά, τις φωτογραφίες και την καθοδήγηση του ιδρυτή της CollageCONNECTPEOPLEΑΜΚΕ, Ιωάννη Μαϊδανού.

Είσοδος Ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το "Φτιάξε το δικό σου κολλάζ" – "Makeyourowncollage"

Μαθητικό project για την τέχνη του χειροποίητου κολλάζ.

Μια δράση που συνδυάζει, την εικαστική δημιουργία, την τέχνη του κολλάζ, την ανακύκλωση, και δίνει την δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιήσουν την φαντασία, τις γνώσεις και τις όποιες δεξιότητες τους ώστε να ζήσουν την εμπειρία μιας ολοκληρωμένης καλλιτεχνικής δράσης.

Περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγικό Σεμινάριο για την θεωρία και φιλοσοφία του κολλάζ
  • Συλλογή έντυπου υλικού και ανακύκλωση
  • Εκμάθηση της τεχνικής κολλάζ
  • Τρόποι κοπής και κόλλησης
  • Ατομική Δημιουργία για κάθε συμμετέχοντα
  • Φινίρισμα και ολοκλήρωση κάθε έργου
  • Μετατροπή των έργων σε ψηφιακή μορφή και εκτύπωση

Συνοπτικά για την ολοκλήρωση της παραπάνω δράσης απαιτούνται 4 στάδια:

1ο στάδιο η θεωρητική προσέγγιση – παρουσίαση της τέχνης του collage για να γνωρίσουν τα παιδιά το θέμα και να αποκτήσουν ένα όραμα για αυτό που πρόκειται να συμβεί.

2ο στάδιο η συλλογή περιοδικών, αυτό που ονομάζουμε re-magazine όπου τα παιδιά θα ενεργοποιηθούν να αναζητήσουν μόνα τους το υλικό για τα collageπου θα δημιουργήσουν αργότερα.

3ο στάδιο η κατασκευή collage που την ονομάζουμε “makeyourowncollage” όπου με την εκμάθηση τεχνικής κοπής και την καθοδήγηση μας , κάθε παιδί θα δημιουργήσει το δικό του έργο. Αν υπάρχει δε ενδιαφέρον με ευρύτερη συμμετοχή κοινού δημιουργούμε και το “longcollage”. Τα έργα αυτά με δική μας φροντίδα θα φινιριστούν και θα σκαναριστούν ώστε να μπορούν να εκτυπωθούν.

4ο στάδιο είναι η εκτύπωση των δημιουργημάτων τους σε μεγάλη επιφάνεια π.χ. 60Χ90 cm σε βινύλιο, καμβά ή χαρτί illustration και η έκθεση στο σχολείο τους ή σε άλλον εκθεσιακό χώρο εν είδη γιορτής ή καλλιτεχνικής φιέστας, δράση που δίνει την ολοκλήρωση στα παιδιά για το έργο τους και την αποδοχή αυτού από το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.collage.gr/make-your-own-collage-project/

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«Το συγκεκριμένο project φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα μοντέλο προσέγγισης και δημιουργικής, παραγωγικής απασχόλησης μαθητών κάθε ηλικίας, ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, ατόμων τρίτης ηλικίας, που θα μπορεί να εφαρμοστεί στο μέλλον σε συνεργασία, τόσο εντός Ελλάδας όσο και εκτός στην Ευρώπη».

Makeyourowncollage

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το