Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Προσλήψεις-εξπρές για 1.200 συνοροφύλακες σε νησιά του Αιγαίου και Έβρο

banner roots

Προσλήψεις-εξπρές για 1.200 συνοροφύλακες σε νησιά του Αιγαίου και Έβρο
29.01.2020 | 09:47

Προσλήψεις-εξπρές για 1.200 συνοροφύλακες σε νησιά του Αιγαίου και Έβρο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχουν οι 400 νέοι συνοροφύλακες δημοσίευσε αργά το βράδυ της Δευτέρας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων να ορίζεται για τις 17 Φεβρουαρίου.

Οπως ανέφεραν χθες πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο διαγωνισμός που δημοσιεύτηκε πρόκειται να ολοκληρωθεί με πολύ γρήγορες διαδικασίες (fast track). Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν χθες πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη των 400 συνοριακών φυλάκων για τον Εβρο, θα προκηρυχθεί, επίσης με γρήγορες διαδικασίες, διαγωνισμός για την πρόσληψη άλλων 800 συνοροφυλάκων για τα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι 800 νέοι συνοροφύλακες θα υπογράψουν ετήσια σύμβαση εργασίας, συνεχώς ανανεούμενη για 5 χρόνια.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όσοι, άνδρες ή γυναίκες ελληνικής καταγωγής, κατοικούν την τελευταία διετία ή από τη στιγμή της γέννησής τους μέχρι την ενηλικίωσή τους σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επιπροσθέτως, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού και να μην είναι άνω των 28 ετών. Παράλληλα, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να φέρουν τατουάζ στο σώμα τους, ενώ θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 1,70 ύψος.

Οι άνδρες συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει, επίσης, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, ενώ, σύμφωνα με την προκήρυξη, δεν θα γίνονται δεκτοί όσοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές. Οι υποψήφιοι που θα εξεταστούν θα πρέπει, επιπλέον, να μην έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολών του δημοκρατικού πολιτεύματος, προσβολών της διεθνούς υπόστασης της χώρας, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας αλλά και σε άλλα αδικήματα.

Επιπλέον προϋποθέσεις και προσόντα θα θεωρηθούν η γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας, σε επίπεδο τουλάχιστον καλής γνώσης (Β2), αλλά και η κατοχή τίτλου σπουδών δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας». Τίτλοι σπουδών ιδιωτικού ΙΕΚ, έστω κι αν χαρακτηρίζονται ισότιμοι, δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Ακόμη, αναμένεται να ληφθεί υπ’ όψιν αν κάποιος υποψήφιος έχει δίπλωμα οδήγησης ή είναι τέκνο αστυνομικού που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού ή να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Τα δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν, μεταξύ πολλών άλλων αιτήσεων, βεβαίωση κατοικίας από δήμο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αίτηση συμμετοχής, δύο φωτογραφίες ταυτότητας, φωτοαντίγραφο βεβαίωσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), υπεύθυνη δήλωση πως έχουν τα προσόντα που απαιτούνται και φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών. Οι συμμετέχοντες απαιτείται να καταθέσουν, επίσης, φωτοαντίγραφο του πτυχίου εκμάθησης ξένης γλώσσας, τα φωτοαντίγραφα των ΙΕΚ από τα οποία έχουν αποφοιτήσει, φωτοαντίγραφο στρατολογικής κατάστασης, αλλά και φωτοαντίγραφο του διπλώματος οδήγησης μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.

Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, από την έκδοση της προκήρυξης μέχρι και τις 3 η ώρα της 17ης Φεβρουαρίου 2020.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel