Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!» | Πρόσκληση συνεργασίας
Λήμνος: «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!» | Πρόσκληση συνεργασίας
27.01.2020 | 13:32

Λήμνος: «Ζωο…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!» | Πρόσκληση συνεργασίας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Πρόσκληση σε συνεργασία για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζωό...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!» στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, απέστειλε ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Animal Rescue Lemnos».

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Animal Rescue Lemnos», λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 3 του καταστατικού του Συλλόγου « Σκοπός του συλλόγου είναι η συσπείρωση των μελών του σε κοινή και συντονισμένη προσπάθεια με στόχους… 8. Την καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης με άλλα πρόσωπα που επιδίδονται σε συναφείς φιλοζωικές δραστηριότητες ή έχουν αντίστοιχες αρμοδιότητες 9. Την προώθηση του εθελοντισμού», το άρθρο 4 «Ο σύλλογος επιδιώκει την πραγματοποίηση των σκοπών του με κάθε νόμιμο μέσω και κυρίως ….6. Με την εκτύπωση εντύπων και την οργάνωση ομιλιών, συζητήσεων σεμιναρίων, μαθημάτων, παραστάσεων, προβολών και άλλων εκδηλώσεων σε δημόσιους χώρους ή σχολεία, για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με ζητήματα ζωοφιλίας …. η διενέργεια ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σχετικά με δραστηριότητες που εμπίπτουν στο πλαίσιο των σκοπών του» και το άρθρο 18 του Ν. 4039/2012 «Εκπαίδευση, επιμόρφωση, προαγωγή φιλοζωίας», σε συνεργασία με την ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών), με ιδρύτρια την κα. Κατερίνα Παπαποστόλου, σας προσκαλεί να καταθέσετε γραπτό αίτημα εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζωό…φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης!».

Το εκπαιδευτικό υλικό είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Βασικοί στόχοι του προγράμματος:

1.Να διευρύνουν τα παιδιά τις γνώσεις τους σχετικά με τα ζώα.

  1. Να κατανοήσουν ότι τα ζώα για να επιβιώσουν χρειάζονται στέγη, φαγητό, νερό, ιατρική περίθαλψη, εκτόνωση και το βασικότερο αγάπη.
  2. Να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

4.Να ενημερωθούν για τα δικαιώματα των ζώων.

  1. Να μάθουν ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια μα ψυχές.
  2. Να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την έννοια της ενσυναίσθησης.
  3. Να μάθουν τι είναι υπεύθυνη κηδεμονία ενός ζώου.
  4. Να μάθουν πώς πρέπει να λειτουργούν ώστε να αναπτύξουν σχέσεις φιλίας μαζί τους χωρίς προβλήματα.
  5. Να δημιουργήσουμε κλίμα ασφάλειας, ψυχαγωγίας και ενθουσιασμού στην τάξη, ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στις δραστηριότητες.

Οι ενημερώσεις υλοποιούνται από τις εθελόντριες Αγγελική Αβραμίδου (Κοινωνική Λειτουργός), Παρίση Αναστασία (Κοινωνική Λειτουργός) και Σωτηρία Κυριαζίδου (Ψυχολόγος).

Για περισσότερες πληροφορίες: 6976876602, 6938054471, 6972216771

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018