Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ήφαιστος - Λαύριο 67-65: Θρίαμβος με buzzer beater του Πελεκάνου! (video)

banner roots

Ήφαιστος - Λαύριο 67-65: Θρίαμβος με buzzer beater του Πελεκάνου! (video)
25.01.2020 | 18:10

Ήφαιστος - Λαύριο 67-65: Θρίαμβος με buzzer beater του Πελεκάνου! (video)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με τον Μιχάλη Πελεκάνο να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή, ο Ήφαιστος Λήμνου κέρδισε εντός έδρας το Λαύριο (67-65). Εντυπωσιακή ανατροπή από τους γηπεδούχους στην τελευταία περίοδο!

Για τρεις -και κάτι- περιόδους, το Λαύριο ήταν το αφεντικό στο "Νίκος Σαμαράς" απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου. Στην τελική ευθεία του αγώνα όμως, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου έκαναν εντυπωσιακή ανατροπή, έβαλαν μεγάλα σουτ και πανηγύρισαν τη νίκη (67-65) που τους εδραιώνει στην πρώτη πεντάδα της ΕΚΟ Basket League. Με buzzer beater του Μιχάλη Πελεκάνου κρίθηκε η αναμέτρηση, με το Λαύριο να έχει 3/14 βολές στην τελευταία περίοδο!

Ο MVP

Σαν το παλιό, καλό κρασί! Ο Μιχάλης Πελεκάνος είναι -μαζί με τον Μάριο Μπατή- ο παίκτης που παίζει για τέταρτη διαφορετική δεκαετία στην Α1, παραμένει αξιόπιστος και άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Απέναντι στο Λαύριο είχε 13 πόντους (με 2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ, πάνω απ' όλα όμως έβαλε το buzzer beater που χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Λήμνου.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το Λαύριο ήταν εξαιρετικό για τρεις περιόδους, στην τελευταία όμως κατέρρευσε. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη τελείωσαν με 13/29 βολές, αν και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως στο τέταρτο δεκάλεπτο είχαν 3/14 από την γραμμή!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το Λαύριο ήταν εντυπωσιακό στην εκκίνηση του αγώνα, έβαλε τα πρώτα πέντε σουτ και βρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες σε θέση να προπορεύεται με +16 (3-19 στο 5'). Ο Βασίλης Μουράτος πήρε συνεχόμενες κατοχές, ήταν εύστοχος και αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Ηφαίστου Λήμνου, ο οποίος -εν τω μεταξύ- ήταν εξαιρετικά άστοχος (5/16 εντός παιδιάς στο πρώτο δεκάλεπτο). Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος επιχείρησε να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα με άμυνα ζώνης, το κατάφερε εν μέρει, αλλά αυτό δεν συνεπαγόταν επιθετική αποτελεσματικότητα. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμά τους σε διψήφια επίπεδα μέχρι την ανάπαυλα (24-36), κι ας έχασαν πολλά ελεύθερα σουτ (1/7 τρίποντα). Όσο οι παίκτες του Ηφαίστου Λήμνου ήταν τόσο άστοχοι σε δίποντα (6/20) και τρίποντα (2/9), ήταν αδύνατο να υπάρξει αλλαγή σκηνικού στο "Νίκος Σαμαράς".

Οι φιλοξενούμενοι διατηρήθηκαν μπροστά σε όλη την τρίτη περίοδο, με διαφορές που μπορούν να χαρακτηριστούν ασφαλείας. Κι αυτό γιατί αφενός οι ψηλοί του Χρήστου Σερέλη προστάτευαν εξαιρετικά τη ρακέτα, αφετέρου οι κοντοί έκαναν σπουδαία δουλειά στις προσωπικές φάσεις. Από την στιγμή μάλιστα, που ο Ήφαιστος Λήμνου δεν έπαιρνε με συνέπεια πόντους από κάποιον παίκτη, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει το μομέντουμ, με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +11 (41-52) για το Λαύριο χάρη σε τρίποντο του Τράβις Άουτλο.

Η άμυνα έκανε τη διαφορά για τον Ήφαιστο Λήμνου στην τελευταία περίοδο, αφού οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου κράτησαν τους φιλοξενούμενους δίχως πόντο για τέσσερα λεπτά, γεγονός που τους έδωσε τη δυνατότητα να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής (56-57 στο 36'). Ο Χρήστος Σερέλης έψαχνε εναγωνίως έναν παίκτη να ηγηθεί για να αποφευχθεί η ολική ανατροπή στο παιχνίδι. Αυτός ήταν ο Κάιλ Άλμαν, ο οποίος έβαλε πέντε σερί πόντους, για να ξαναδώσει προβάδισμα έξι πόντων (56-62) στο Λαύριο με 1'40'' για το τέλος.

Κι αν οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είναι αγκαλιά με τη νίκη, οι πολλές χαμένες βολές τους έδωσαν περιθώρια ελπίδας στον Ήφαιστο. Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου κατάφεραν να πλησιάσουν μέχρι το -4 (64-65) στα 8'' πριν στείλουν τον Κουίντον Ντεκόζι στην γραμμή των βολών. Ο φόργουορντ του Λαυρίου είχε όμως 0/2 στις προσωπικές, ο Έλστον Τέρνερ κατέβασε γρήγορα την μπάλα κι ο Μιχάλης Πελεκάνος έβαλε το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα, με τη λήξη. Η άμυνα των φιλοξενούμενων ξέχασε εντελώς τον 38χρονο φόργουορντ, ο οποίος ευστόχησε για τρεις και χάρισε τη νίκη στον Ήφαιστο Λήμνου (67-65).

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Πολύς κόσμος βρέθηκε στο "Νίκος Σαμαράς" με τις εξέδρες να έχουν πολλά παιδιά από σχολεία του νησιού και τα τμήματα υποδομής του Ηφαίστου Λήμνου.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς - Μαγκλογιάννης - Κατραχούρας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-25, 24-36, 41-52, 67-65.

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (Μανωλόπουλος): Μολντοβεάνου, Έβανς 8 (11 ριμπάουντ), Σμιθ 12 (2), Γκίλμπερ, Χάμοντς 2, Σταμάτης 4, Πελακάνος 13 (3), Τσαϊρέλης 9, Διαμαντάκος, Μούρτος 8, Τέρνερ 11 (2).

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT (Σερέλης): Άλμαν 12, Μουράτος 13 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Κουζέλογλου, Ντάιμ 6, Ντεκόζι 17 (1), Μαστρογιαννόπουλος 2, Λούντζης 2, Γουάτσον, Λεγκίκας, Ντέιβις 2, Γερομιχαλός 5, Άουτλο 6 (2).

Ομαδικά στατιστικά - Ήφαιστος Λήμνου: 16/38 δίποντα, 7/28 τρίποντα, 14/21 βολές, 39 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 9 κλεψίματα, 11 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά - Λαύριο Megabolt: 20/36 δίποντα, 4/15 τρίποντα, 13/29 βολές, 41 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 6 κλεψίματα, 20 λάθη, 5 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Σε μία εβδομάδα, ο Ήφαιστος Λήμνου παίζει με τον Προμηθέα Πάτρας στο "Δημήτρης Τόφαλος" (1/1, 17:45), ενώ το Λαύριο Megabolt έχει εντός έδρας αγώνα με το Περιστέρι (1/1, 15:45).

 

Πηγή άρθρου: sport24.gr

Βίντεο: Facebook/ Athanasios Lampridis

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel