Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Δωρεά για το κτίριο της Πανεπιστημιακή μονάδας στη Λήμνο

banner roots

Δωρεά για το κτίριο της Πανεπιστημιακή μονάδας στη Λήμνο
12.07.2013 | 14:23

Δωρεά για το κτίριο της Πανεπιστημιακή μονάδας στη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε την αποδοχή δωρεάς όλων των απαιτούμενων μελετών για την επισκευή – αποκατάσταση του Γαροφαλίδειου κτιρίου της Πανεπιστημιακής μονάδας στην Μύρινα της Λήμνου με σκοπό την άμεση ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου. Το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για πρώην κινηματογράφο 300 θέσεων, ο οποίος θα διαμορφωθεί σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου θα γίνονται μαθήματα, σεμινάρια, θερινά σχολεία, τελετές ορκωμοσίας, καθώς και άλλες εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου. Ταυτόχρονα, θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τον Δήμο Λήμνου, και ειδικότερα σε θέματα Δια Βίου Μάθησης.

Εκφράζοντας τις θερμότατες ευχαριστίες προς τους δωρητές κ.κ. Γαροφαλίδη Νικόλαο και Γαροφαλίδη Βασίλειο η Σύγκλητος εξήρε την σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς τους προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ουσιαστική ενίσχυση των ιδιόκτητων υποδομών της Πανεπιστημιακής μονάδας Λήμνου.

Η συνεργασία με το Δήμο Λήμνου για την δημιουργία και αξιοποίηση σύγχρονων υποδομών αναβαθμίζει συνολικά την εκπαιδευτική διαδικασία, συνδέει άρρηκτα το Πανεπιστήμιο με την τοπική κοινωνία και αναδεικνύει δυνατότητες και προοπτικές τοπικής ανάπτυξης.

Τέλος, η Πρυτανική Αρχή έχει ήδη αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες για την πλήρη αξιοποίηση της δωρεάς η οποία θα επέλθει με την χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ Β. Αιγαίου. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Δήμος Λήμνου και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε πρόσφατη συνάντησή τους έχουν ήδη αποφασίσει για την αναγκαιότητα και την διαδικασία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Πηγή: lesvosreport.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το