Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ενημερωτική καμπάνια του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου - Αδέσποτες Ψυχές
pame boreio aigaio

Ενημερωτική καμπάνια του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου - Αδέσποτες Ψυχές
13.01.2020 | 19:20

Ενημερωτική καμπάνια του Φιλοζωικού Σωματείου Λήμνου - Αδέσποτες Ψυχές

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ενημερωτική καμπάνια πραγματοποιεί το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου - Αδέσποτες Ψυχές, με σκοπό την πληροφόρηση του κοινού για τη φροντίδα αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Αναλυτικά, το σωματείο ενημερώνει:

  1. Γνωρίζατε ότι από ένα ζευγάρι αδέσποτων σκύλων προκύπτουν σε 1 χρόνο μέχρι και 16 κουτάβια; Σε 2 128 κουτάβια, σε 3 512 κουτάβια και σε 6 χρόνια μέχρι και 62000; Μην συμβάλετε στην ταλαιπωρία τους, στειρώστε τα κατοικίδια σας καθώς το 50-70% των αδέσποτων προκύπτει από γέννες ιδιόκτητων!
  1. Ο νόμος εφαρμόζεται αυστηρά και προβλέπει μέχρι και 30000€ πρόστιμο σε κακοποιήσεις ζώων. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει κατάλληλο κατάλυμα στο κατοικίδιό του, να φροντίζει για τον περίπατο του πάντα με συνοδό και λουρί, να το έχει τσιπαρισμένο και να του φοράει στο περιλαίµιο την κονκάρδα για τον αντιλυσσικό εµβολιασµό του. Η μη ακολούθηση αυτών τιμωρείται με πρόστιμα.
  1. Το μόνιμο δέσιμο σκύλου θεωρείται κακοποίηση και τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι και 30000€! Ο πολίτες καλούνται να καταγγείλουν στην αστυνομία τις κακοποιήσεις ζώων με στόχο την βελτίωση της κοινωνίας μας, γιατί τα ζώα είναι πολιτισμός!
  1. Φροντίστε τον τόπο και την κοινωνία μας και διατηρήστε την καθαρή! Μαζεύετε τα περιττώματα των σκύλων σας. Η παράλειψη καθαρισμού από περιττώματα ζώου έχουν πρόστιμο 100 ευρώ.
  1. Θέλετε να βοηθήσετε τα αδέσποτα της Λήμνου; Υιοθετήστε, φιλοξενήστε, κάντε μια δωρεά ή γίνετε εθελοντές. Η κάθε μικρή κίνηση είναι μια μεγάλη βοήθεια για αυτά! Μάθετε περισσότερα στη σελίδα μας στο facebook Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου - Αδέσποτες Ψυχές.
  1. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για μια αδέσποτη γάτα είναι να την στειρώσετε! Έτσι βελτιώνετε η ποιότητα ζωής της και δεν έρχονται στον κόσμο δεκάδες γατάκια κάθε χρόνο. Και μην ξεχνάτε, οι αδέσποτες γατούλες αξίζουν και αυτές τον σεβασμό μας γιατί είναι ζωάκια με ευφυΐα που και αυτά αναζητούν αγάπη.

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018