Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Πλακιωτάκης στη Μυτιλήνη «Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης η κάλυψη των αναγκών της νησιωτικής Ελλάδας»

banner roots

Ο Πλακιωτάκης στη Μυτιλήνη «Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης η κάλυψη των αναγκών της νησιωτικής Ελλάδας»
12.01.2020 | 10:55

Ο Πλακιωτάκης στη Μυτιλήνη «Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης η κάλυψη των αναγκών της νησιωτικής Ελλάδας»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Στη Μυτιλήνη, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής βρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος παράλληλα επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Τον κ. Πλακιωτάκη κατά την επίσκεψη του στην Μυτιλήνη συνόδευαν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελλ. Ακτ. Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Κατά την επίσκεψη του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, στην οποία παραβρέθηκε και ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, συζητήθηκε εκτενώς το μεταναστευτικό ζήτημα καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λιμενική Αρχή με έμφαση στην ανάγκη μετεγκατάστασης σε νέα κτιριακή υποδομή.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του Λ.Σ. για την προσφορά τους στην πατρίδα, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα του προσωπικού. Ο κ. Υπουργός εξάλλου, επισκέφθηκε τα σκάφη του Λ.Σ. του νησιού και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίδειξη λειτουργίας των θερμικών καμερών.

Για το νησί της Μυτιλήνης τόνισε ότι «Έχει κρατήσει Θερμοπύλες όλα αυτά τα χρόνια, μια περιοχή που έχει σηκώσει στις πλάτες της δυσανάλογο βάρος στη διαχείριση του μεταναστευτικού και έχουμε όλοι εμείς την υποχρέωση να στηρίξουμε το συγκεκριμένο νησί».

«Η λύση των προβλημάτων γίνεται με τους παρόντες και όχι με τους απόντες» υπογράμμισε ο κ. Υπουργός και αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο κυβερνητικό σχέδιο που αποτελείται από την αποσυμφόρηση των νησιών, τη διαφύλαξη των θαλασσίων συνόρων και τη γρήγορη απονομή ασύλου.

Επεσήμανε ότι στην νησιωτική Ελλάδα κατοικεί το 15% του ελληνικού πληθυσμού και μέλημα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας είναι να στηρίξει το νησιώτη και το νησιώτη επιχειρηματία, με πρόθεση τη δημιουργία μιας καλά στοιχειοθετημένης δημόσιας νησιωτικής πολιτικής με διακριτό άξονα ενώ ανέφερε ότι δέσμευση της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ξεχωριστού επιχειρησιακού προγράμματος για το νησιωτικό χώρο για το οποίο θα υπάρχουν χρηματοδοτικοί πόροι.

Σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο ανέφερε ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης αλλά εξορθολογισμού προς όφελος των νησιωτών.

Τέλος ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της στήριξης του νησιωτικού χώρου μέσα από την αύξηση των άγονων γραμμών σε αυτές τις δύσκολες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά «Η παρουσία των νησιωτών δεν συμβάλλει μόνο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, συμβάλει κυρίως σε επίπεδο κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το