Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Κατάλληλο το νερό στην Αγία Σοφία» | Ο Δ. Λήμνου απαντά για το σκουλήκι στο δίκτυο ύδρευσης

banner roots

Φωτογραφία αρχείου   Φωτογραφία αρχείου
08.01.2020 | 14:06

«Κατάλληλο το νερό στην Αγία Σοφία» | Ο Δ. Λήμνου απαντά για το σκουλήκι στο δίκτυο ύδρευσης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με αφορμή δημοσίευμα, όπου γίνεται αναφορά ότι στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Αγία Σοφία βρέθηκε σκουλήκι, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λήμνου αναφέρει τα εξής:

Μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις στο δίκτυο ύδρευσης του οικισμού Αγία Σοφία έγιναν στις 19/11/2019 και το αποτέλεσμα των δειγματοληψιών έδειξε ότι το νερό κρίνεται κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Γίνεται αυτόματη χλωρίωση όλων των δικτύων ύδρευσης στις Κοινότητες με χλωριοτήρες που είναι εγκαταστημένοι στις γεωτρήσεις και στις δεξαμενές.

Οι δειγματοληψίες των νερών διενεργούνται κάθε τρείς μήνες από το εργαστήριο Ελέγχου Πόσιμου Νερού της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νομού Λέσβου. Τα αποτελέσματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λήμνου και μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται.

Πρόσφατα ο Δήμος μας υπέγραψε σύμβαση με τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών για την παρακολούθηση ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης ως προς τη ραδιενέργεια. Μετά από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε , διαπιστώθηκε ότι δεν έχουμε πρόβλημα και ως προς την ραδιενέργεια, καθώς οι τιμές στα συγκεκριμένα δείγματα νερού είναι εντός των επιτρεπτών ορίων και ως εκ τούτου το νερό κρίνεται κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα ακαταλληλότητας νερού, αμέσως η υπηρεσία μας ενημερώνει τους καταναλωτές και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το