Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Διαματάρης: Γιατί παραιτήθηκα - Αισθάνομαι πικρία | Τι λέει το Μαξίμου (video)

banner roots

Διαματάρης: Γιατί παραιτήθηκα - Αισθάνομαι πικρία | Τι λέει το Μαξίμου (video)
20.12.2019 | 18:20

Διαματάρης: Γιατί παραιτήθηκα - Αισθάνομαι πικρία | Τι λέει το Μαξίμου (video)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Για τους λόγους της παραίτησής του από υφυπουργός Εξωτερικών μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Αντώνης Διαματάρης.

Οπως είπε χαρακτηριστικά «υπήρξαν τέσσερις κατηγορίες εναντίον μου. Η μία ήταν για το πτυχίο, η δεύτερη ότι μπήκα στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης και άλλαξα το βιογραφικό μου, στην οποία δεν είχα πρόσβαση και μάλιστα καλώ τον εισαγγελέα να το εξετάσει γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η τρίτη είχε να κάνει με έναν συνεργάτη μου που είχε έξι δίκες και είναι αθώος σε όλες, κανείς όμως δεν έκανε ένα τηλέφωνο για να δει αν είναι αλήθεια και η τέταρτη έχει να κάνει με το ότι παρέμεινα μέτοχος σε εταιρείες».

Όπως εξήγησε, «έπειτα από 24 ώρες ταξίδι για Αυστραλία ανοίγω το τηλέφωνό μου και βλέπω ότι γίνεται της τρελής στην Αθήνα και βλέπω ότι μεταξύ άλλων υπήρχε ασυμβίβαστο επιχειρηματία και υφυπουργού. Ισχύει ότι είχα μείνει μέτοχος σε εταιρείες. Στις ΗΠΑ είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα. Ήταν θέμα αφέλειας και απροσεξίας και αναλαμβάνω πλήρη την ευθύνη. Βλέποντας αυτόν τον πόλεμο λύγισα και είπα έως εδώ… Δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα στον φίλο πρωθυπουργό».

Ο κ. Διαματάρης πρόσθεσε ότι «είμαι φίλος αγαπητός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είχα σπάνια σχέση με έναν ανεπανάληπτο άνθρωπο και φίλο, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Θεώρησα ότι ο φίλος του πρωθυπουργού έπρεπε να κρατήσει τον πήχη λίγο πιο ψηλά από τους υπόλοιπους. Να μην απολογείται για μένα. Δεν ήρθα για να κάνω καριέρα. Είπα μέχρι εδώ, δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στον φίλο μου, την ώρα που είχαμε ξεκινήσει μια άνοιξη στις σχέσεις ομογένειας Ελλάδας κι είχαμε πετύχει πολλά», κατέληξε ο κ. Διαματάρης.

Τόνισε ακόμη ότι «θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου και τη λύπη μου γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στηρίχθηκε σε κάποιον που δεν έχει καμία υπόληψη στις ΗΠΑ και ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος που έβγαλε ένα χαρτί για τις σπουδές μου που δεν ίσχυε, αλλά ισχύει η επιστολή του ίδιου του πανεπιστημίου Columbia».

«Είμαι πικραμένος γιατί ήρθα στην Αθήνα μετά από μια μακρά προσφορά στην ομογένεια της Αμερικής. Κατάγομαι από ένα χωριό στη Λήμνο, μετανάστευσα με την οικογένειά μου στις ΗΠΑ, έπλενα πιάτα και το λέω με υπερηφάνεια, δούλεψα σε διάφορες δουλειές, σπούδασα, μπήκα στον Εθνικό Κήρυκα που είναι ένα εθνικό κεφάλαιο και έδωσα όλες μου τις προσπάθειες για να επιβιώσει γιατί απειλήθηκε να κλείσει. Από τη μέρα που ορκίστηκα, έβγαλα το όνομά μου και από τις εφημερίδες και από τις ιστοσελίδες και ανέλαβαν τη διοίκηση τα παιδιά μου. Δεν είμαι ανεπάγγελτος. Δεν ήρθα στην Ελλάδα να βρω μια δουλειά από οικονομικής πλευράς έκανα και κάποια θυσία. Βεβαίως υπάρχει πικρία και θυμός που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα, είναι δυνατόν να είσαι δακτυλοδεικτούμενος;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Διαματάρης.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Μαξίμου: Έχουν άραγε κάποιο σχόλιο για το επίσημο έγγραφο του Columbia ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Τη συνέντευξη του Αντώνη Διαματάρη σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι αναφέροντας πως «ο Aντώνης Διαματάρης παρουσίασε σήμερα το επίσημο έγγραφο από το πανεπιστήμιο Columbia, που πιστοποιεί ότι είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται για την απόκτηση MBA».

Στην συνέχεια οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι πρόσθεσαν: «Ήταν ακριβής λοιπόν η δήλωσή του ότι σπούδασε στο Columbia, παρότι δεν προσήλθε να παραλάβει το πτυχίο του. Ο ίδιος, για λόγους ευθιξίας κι επειδή αμέλησε να αποχωρήσει έγκαιρα από τη θέση διευθύνοντος συμβούλου, υπέβαλε την παραίτησή του. Έχουν άραγε κάποιο σχόλιο για το επίσημο έγγραφο του Columbia, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να τον κανιβαλίσουν; Θα του ζητήσουν συγγνώμη για όσα ψέματα είπαν εις βάρος του; Με την παρουσίαση του σημερινού εγγράφου κλείνει ένας κύκλος, με τη λάσπη να επιστρέφει σε αυτούς που την εκτόξευσαν. Ας το καταλάβουν. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε όταν κυβερνούσαν εκείνοι, για τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Η λέξη ευθιξία μπορεί να είναι άγνωστη για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Τσίπρα».

 

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το