Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Γ. Μπουρνούς για Μεταφορικό Ισοδύναμο: «Είναι μια κατάκτηση που δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί»
ikteo limnou
Γ. Μπουρνούς για Μεταφορικό Ισοδύναμο: «Είναι μια κατάκτηση που δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί»
17.12.2019 | 19:52

Γ. Μπουρνούς για Μεταφορικό Ισοδύναμο: «Είναι μια κατάκτηση που δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

«Το μεταφορικό ισοδύναμο που καθιερώθηκε με τον Νόμο 4551/2018, ήταν μια εμβληματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που αποκαθιστούσε μια μακροχρόνια και κραυγαλέα αδικία μεταξύ κατοίκων και επιχειρήσεων των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας», σημειώνει ο βουλευτής νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Και συμπληρώνει: «Για το 2019, που ήταν και το πρώτο έτος πλήρους εφαρμογής του μέτρου, είχαν προβλεφθεί δαπάνες 157 εκατομμυρίων ευρώ για την αποζημίωση μεταφορικών δαπανών νησιωτών, νησιωτικών επιχειρήσεων και επιδότησης καυσίμων στα πρατήρια των νησιών.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε πως στον προϋπολογισμό του 2020 το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ανέρχεται σε μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα αυτοί οι πόροι προορίζονται για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, την επιδότηση άγονων γραμμών, καθώς και για λιμενικά έργα. Γεννιέται λοιπόν εύλογα το ερώτημα και η ανησυχία, γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να περικόψει τόσο πολύ το ΠΔΕ του Υπουργείου και για το ποιές από αυτές τις δράσεις μοιραία θα κοπούν. Ελπίζουμε πραγματικά να μην υπάρχουν σκέψεις για την κατάργηση του Μεταφορικού ισοδύναμου και να πρόκειται απλώς για μια ακόμα από τις ερασιτεχνικές αστοχίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στις οποίες αρχίζουμε να συνηθίζουμε και την οποία θα σπεύσει ασθμαίνοντας να διορθώσει έστω και την τελευταία στιγμή».

«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο αποτελεί πρότυπο νησιωτικής πολιτικής, ανταποκρίνεται σε βασικές ανάγκες των νησιωτών μας και συνιστά και μια αναγκαία ελάφρυνση ειδικά για τα νησιά που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού. Είναι μια κατάκτηση που δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί», καταλήγει ο Γιάννης Μπουρνούς.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018