Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

pame boreio aigaio

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
13.12.2019 | 16:44

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την Τετάρτη (11/12), στην αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παν. Κουφέλος,  υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, καθώς και ο Αντιπρύτανης κ. Δημ. Παπαγεωργίου και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Πρυτάνισσα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και όσους συνέβαλαν στη σύνταξη του Μνημονίου και επεσήμανε ότι αυτή η συνεργασία θα είναι προς όφελος και του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του τόπου. Επιγραμματικά δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ως πυλώνας ανάπτυξης των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, παραμένει σε εγρήγορση, ώστε με την ενεργή συνδρομή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών του Αιγαίου να επιτύχει το βέλτιστο δυνατό, δημιουργώντας συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για τους νησιώτες και νησιώτισσες και  για το Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, ότι αυτό ο ίδιος μπορεί και επιθυμεί να αξιοποιήσει το επιστημονικό δυναμικό του Ιδρύματος στο μέγιστο δυνατό βαθμό και ότι υπάρχει επάρκεια πόρων για τη συνεργασία αυτή προς όφελος των πολιτών. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι σχεδιάζεται η πρώτη συνεργασία με τα Τμήματα Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος που θα αφορά στην καταγραφή ρεμάτων και λεκανών απορροής υδάτων στη Λέσβο και ότι αναμένει τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση εκ μέρους του Πανεπιστημίου.

Ακολούθως, συζητήθηκαν και άλλες προτάσεις για συνεργασίες, όπως με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας αναφορικά με τη διάσωση του αρχείου για τη Μικρασιατική Καταστροφή με αφορμή τα 100 χρόνια. Επίσης, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα προκηρυχθεί μελέτη μέσω ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή των νησιών του Βορείου Αιγαίου και ότι θα μπορούσε να συνεισφέρει προς αυτή την κατεύθυνση το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού.

Τέλος, η Πρυτάνισσα και ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκαν ότι πλέον θα αξιοποιήσουν και θεσμικά τη συνεργασία που έχουν εδώ και χρόνια, προς όφελος του Πανεπιστημίου και των τοπικών κοινωνιών του Αρχιπελάγους.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018