Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Κατάληψη ΕΠΑΛ Μύρινας: Η ΕΛΜΕ Λήμνου στηρίζει το αίτημα των μαθητών

pame boreio aigaio

Κατάληψη ΕΠΑΛ Μύρινας: Η ΕΛΜΕ Λήμνου στηρίζει το αίτημα των μαθητών
13.12.2019 | 16:41

Κατάληψη ΕΠΑΛ Μύρινας: Η ΕΛΜΕ Λήμνου στηρίζει το αίτημα των μαθητών

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το αίτημα των μαθητών του ΕΠΑΛ Μύρινας, για πλήρωση των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, στηρίζει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Όπως αναφέρει: «Από τη Δευτέρα 9/12 οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας πραγματοποιούν, για δεύτερη φορά τη φετινή χρονιά, κατάληψη στο σχολείο τους. Αυτή τη φορά βασικό αίτημα είναι η κάλυψη του κενού που υπάρχει από την αρχή της σχολικής χρονιάς λόγω έλλειψης καθηγητή για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας σε ένα τμήμα της Β΄ Λυκείου. Το κενό αυτό έρχεται να προστεθεί στις 7 κενές ώρες του μαθήματος της πληροφορικής που υπάρχουν στο σχολείο. Εύλογη είναι η αγωνία των μαθητών τόσο για το αν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν την τάξη και να προαχθούν όσο και για την ελλιπή προετοιμασία τους σ΄ ένα μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν πανελλαδικώς την επόμενη χρονιά.

Τη στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι βιώνουν την ανεργία, η λύση που προκρίνει το Υπουργείο Παιδείας μέσω της ΔΙΔΕ Λέσβου για υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών δεν είναι αποδεκτή.

Η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου στηρίζει το δίκαιο αίτημα των μαθητών να έχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς εκπαιδευτικούς για όλα τα μαθήματά τους και καταδικάζει όσους προσπαθούν να λοιδορήσουν τις διεκδικήσεις τους προσφέροντας κάλυψη στην πολιτική της αδιοριστίας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Θέλουμε σχολεία ανοιχτά με όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Για άλλη μια φορά αναδεικνύεται ότι το αίτημά μας για άμεση μονιμοποίηση των 35.000 και πλέον αναπληρωτών που υπηρετούν στα σχολεία της χώρας είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να λειτουργήσουν υποτυπωδώς τα σχολεία».

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018