Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λαμπρινούδης: «Οριστικό κλείσιμο των Δήμων και παραίτηση όλων των οργάνων της Τ.Α». Χατζηδιαμαντής: «Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της αυτοδιοίκησης, άργησαν να ξυπνήσουν».

the roots web banners 06

Λαμπρινούδης: «Οριστικό κλείσιμο των Δήμων και παραίτηση όλων των οργάνων της Τ.Α». Χατζηδιαμαντής: «Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της αυτοδιοίκησης, άργησαν να ξυπνήσουν».
08.07.2013 | 13:14

Λαμπρινούδης: «Οριστικό κλείσιμο των Δήμων και παραίτηση όλων των οργάνων της Τ.Α». Χατζηδιαμαντής: «Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της αυτοδιοίκησης, άργησαν να ξυπνήσουν».

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Λήμνος

Σε έκτακτη συνεδρίαση οδηγείται, τις επόμενες μέρες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Β. Αιγαίου, μετά τις τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Β. Αιγαίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, προτείνει το οριστικό κλείσιμο των Δήμων και την παραίτηση όλων των αιρετών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως άμεση αντίδραση στα σχέδια της κυβέρνησης. "Τους παραδίδουμε τα κλειδιά των δήμων για να ολοκληρώσουν τη διάλυση των πάντων", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπρινούδης, στην ανακοίνωση την οποία υπογράφει και έχει ως εξής:

"Οι τελευταίες οδυνηρές καταστάσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ως στόχο την λειτουργία των Δήμων μας και καταργούν κάθε αυτοδιοικητική έννοια. Οι συνεχόμενες μεθοδευμένες επιθέσεις στους Δήμους μας δεν έχουν τέλος.

Απαξίωση και συκοφάντηση του θεσμού, εμπαιγμός, υποχρηματοδότηση, διάλυση, σε ένα χώρο μάλιστα που με πενιχρά οικονομικά μέσα προσπαθεί σε καθημερινή βάση νε τις δράσεις και τις υπηρεσίες του, να στηρίξει και να κρατήσει όρθια την κοινωνία.

Εν μέσω της πιο οδυνηρής οικονομικής και όχι μόνο κρίσης, που περνά η πατρίδα μας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση που στοχοποιήθηκε και βάλλεται καθημερινά, στέκεται όρθια και υπηρετεί τους δημότες.

Όμως τα όρια ανοχής και υπομονής έχουν εξαντληθεί.

Δεν έχει πλέον νόημα καμιά καταγγελία καμιά διαμαρτυρία.

Η μόνη απάντηση σ αυτή τη λαίλαπα που στο πέρασμα της εξαθλιώνει ανθρώπινες ψυχές, τρομοκρατεί, ισοπεδώνει και παρασύρει τα πάντα.

ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Τους παραδίδουμε τα κλειδιά των Δήμων για να ολοκληρώσουν την διάλυση των πάντων".

Ο σταθμός μας επικοινώνησε νωρίτερα με τον Δήμαρχο Λήμνου για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του σ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο κ. Χαντζηδιαμαντής απαντώντας με νόημα, δήλωσε: "Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της αυτοδιοίκησης άργησαν να ξυπνήσουν. Ελπίζω, ότι η αφύπνιση αυτή τη φορά είναι πραγματική", για να συνεχίσει σημειώνοντας :

"Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αυτές οι μεμονωμένες κινήσεις, μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά απέναντι στις μνημονιακές πρακτικές. Το είχα επισημάνει και στο τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΕ στα Γιάννενα. Η τακτική του "συμπράττουμε και παζαρεύουμε", οδηγεί μόνο σε αιφνιδιασμούς και μάχες οπισθοφυλακής, όπως αυτές που δίνονται σήμερα.

Αυτό που επιβάλλεται να γίνει τώρα, είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας και των συλλογικών φορέων, προκειμένου να μην απορρυθμιστεί εντελώς το τελευταίο ανάχωμα κοινωνικής συνοχής, που ακόμα αποτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση".

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel