Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>«Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συναντά το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου»

banner roots

«Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συναντά το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου»
02.12.2019 | 13:00

«Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου συναντά το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με χαρά αποδέχθηκε το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου την πρόσκληση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου Λήμνου να συμμετέχει την Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, στην εκδήλωση που διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3η Δεκέμβρη) με στόχο την προαγωγή μιας κουλτούρας αποδοχής της διαφορετικότητας.

Μέσα από τις βιωματικές δράσεις που σχεδίασαν οι εκπαιδευτικοί του ειδικού σχολείου, οι μαθητές του Εργαστηρίου μαζί με τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου και με ομάδα μαθητών από το Γυμνάσιο Μούδρου είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να συνδημιουργήσουν και να απολαύσουν κοινό σχολικό χρόνο στον φιλόξενο χώρο του σχολείου.

Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων και στην αναγκαιότητα σεβασμού της ετερογένειας.

Εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμένων συνεργατικών δράσεων με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου που ξεκίνησαν στις 15 Νοεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του 2020 με το Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης μαθητών μεταξύ σχολείων Ειδικής Αγωγής και Γενικής Εκπαίδευσης.

«Σε αναμονή της επόμενης συνάντησής μας, ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ρεπανιδίου για την υπέροχη φιλοξενία», καταλήγει η ανακοίνωση του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το