Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Μανωλόπουλος: «Στόχος μας να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων»

banner roots

Μανωλόπουλος: «Στόχος μας να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων»
27.11.2019 | 19:52

Μανωλόπουλος: «Στόχος μας να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Το νησί της Λήμνου μπήκε πέρυσι στην καθημερινότητα του ελληνικού μπάσκετ, ανοίγοντας περισσότερο τον χάρτη της ΕΚΟ Basket League. Στην παρθενική του συμμετοχή στη λίγκα, ο Ήφαιστος, αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις τη σεζόν φτάνοντας ως τα πλέι οφ. Φέτος όμως, στη δεύτερη παρουσία της, η ομάδα αποδεικνύει πως ήρθε για να μείνει!

Έπειτα από τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές ο Ήφαιστος Λήμνου έχει ρεκόρ 5-3 και μοιράζεται την τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με το Λαύριο Megabolt. Μία πορεία όμως, που όπως λέει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, δεν καθησυχάζει κανέναν στην ομάδα.

Ο αρχιτέκτονας της ομάδας, μιλά στο esake.gr για τη φετινή ομάδα, την περυσινή πορεία, τον μεγάλο της στόχο ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον ρόλο που πρέπει να έχουν οι ομάδες στις κοινωνίες.

- Μετά από τη νίκη στη Λάρισα, ο Ήφαιστος είναι στο 5-3 και στην τέταρτη θέση. Περιμένατε αυτό το ξεκίνημα; 

«Όταν έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος, δεν κάναμε υπολογισμούς σε ό,τι αφορά στις νίκες που μπορούμε να έχουμε μετά από οκτώ ή εννέα αγωνιστικές. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αποδίδουμε με βάση τις δυνατότητές μας, κι όχι κάτω από αυτές, και να αποτυπώνουμε στο παρκέ το πλάνο που δουλεύεται κάθε εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, είμαι ικανοποιημένος γιατί τα καταφέρνουμε καλά τοσο στο ένα όσο και στο άλλο, κι αυτά φέρνουν τις νίκες που έχουμε κάνει. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, ούτε καθησυχάζουμε καθώς έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης, ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και μπορούμε».

- Πέρυσι η ομάδα μπήκε στα πλέι οφ. Φέτος ο μεγάλος στόχος ποιος είναι;

«Η περσινή ήταν μια διαφορετική χρονιά, με άλλα παιδιά στο ρόστερ και κάποιες ιδιαιτερότητες, από την στιγμή που ήταν η παρθενική του συλλόγου στην πρώτη κατηγορία. Δεν κάνουμε συγκρίσεις με ό,τι καταφέραμε πέρσι, κάτι το οποίο τόνισα και στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα κόντρα στον Άρη. Επειδή το πρωτάθλημα είναι απαιτητικό και γεμάτο εκπλήξεις δεν λέμε μεγάλα λόγια. Σαφώς και θέλουμε να είμαστε ξανά στα play offs και θα παλέψουμε για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Για εμάς ο μεγάλος στόχος είναι να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μας και να συνεχίσουν να μας στηρίζουν στην προσπάθεια μας».

- Στην έδρα σας μετράτε ήδη τρεις νίκες σε τέσσερις αναμετρήσεις. Είναι το γήπεδό σας η δύναμή σας;

«Η Λήμνος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται, βλέπουμε το γήπεδο να γεμίζει σε κάθε παιχνίδι. Αυτό που είδαμε την πρώτη σεζόν με όλα τα παιχνίδια sold out δεν το συναντάς εύκολα κάπου. Σίγουρα θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο "Νίκος Σαμαράς" και να έχουμε μια έδρα - πρότυπο για το πρωτάθλημα, όπως είναι τώρα. Μας αρέσει να θεωρείται ότι το κλειστό της Λήμνου αποτελεί το όπλο της ομάδας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως μακριά από αυτό είμαστε αδύναμοι».

- Ποιο θεωρείτε πως είναι το «κλειδί» στη μέχρι τώρα πορεία σας;

«Το «κλειδί» σε αυτή την πορεία είναι σίγουρα το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα από τη διοίκηση μέχρι το αγωνιστικό τμήμα. Ο ένας στηρίζει τον άλλο και αυτό θέλουμε να βγαίνει στο παρκέ. Στο αγωνιστικό κομμάτι η άμυνα μας, είναι αυτή από την οποία ξεκινάμε. Μόνο αν είσαι σκληρός στο πίσω μέρος του παρκέ, μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό».

- Και τι είναι εκείνο που θέλετε να βελτιώσετε;

«Τη συγκέντρωσή μας σε παιχνίδια υψηλής πίεσης, να καταφέρουμε να είμαστε στο υψηλότερο σημείο μέχρι τέλους. Δεν το καταφέραμε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό από την στιγμή που έχουμε πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ. Χρειάζεται χρόνος για να το βελτιώσουμε όπως και το επιθετικό κομμάτι αλλά είμαι αισιόδοξος διότι διαθέτουμε παίκτες με ταλέντο και ποιότητα».

- Έχοντας διανύσει περίπου το 1/3 της κανονικής περιόδου ποια είναι τα συμπεράσματα που έχετε βγάλει για την EKO Basket League;

«Το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, παραμένει όμως πολύ σκληρό και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να ξεχωρίσει μια ομάδα. Βλέπουμε κάθε εβδομάδα ότι έρχονται αποτελέσματα που από το ευρύ κοινό μπορούν να χαρακτηριστούν ως εκπλήξεις, για εμάς που το ζούμε όμως από μέσα, δεν είναι έτσι. Ξέρουμε ότι όλα μπορούν να συμβούν και θεωρώ ότι μέχρι το τέλος θα παραμείνει αμφίρροπο».

- Μετά από έναν χρόνο στη Λήμνο θεωρείτε πως η επιλογή του νησιού είναι επιτυχημένη;

«Αν αναλογιστούμε ότι ο κόσμος έχει σταθεί δίπλα μας από την πρώτη μέρα τότε θ’ απαντήσω ότι είναι επιτυχημένη. Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο αλλά η υπομονή και η επιμονή της οικογένειας Μπούμπουρα έχει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Έφερε το αγαπημένο μας άθλημα σ’ ένα ακριτικό νησί κι έβαλε τη Λήμνο στο μπασκετικό χάρτη της χώρας, καταθέτοντας πολύ κόπο και πολύ χρήμα σε μία δύσκολη περίοδο όπου δε συναντάς εύκολα επενδυτές με συνέπεια, οι οποίοι θα βάζουν τα χρήματα τους μόνο για την αγάπη που έχουν για τον τόπο τους».

- Ο Ήφαιστος συμμετέχει και σε δράσεις παράλληλες με το μπάσκετ. Θεωρείτε πως ο ρόλος ενός συλλόγου είναι μεγαλύτερος από τα αθλητικά πλαίσια;

«Ο αθλητισμός πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κοινωνία. Δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει λοιπόν όλοι μας, να δίνουμε πίσω αυτό που παίρνουμε από τον κόσμο. Ο Ήφαιστος Λήμνου είναι ένας σύλλογος πολύ δραστήριος σε θέματα κοινωνικής φύσεως, δεν ζει σε μικρόκοσμο και αυτό ξεκινάει από την διοίκηση και την οικογένεια Μπούμπουρα που προσφέρει εμπράκτως τόσο στο νησί όσο κι εκτός Λήμνου. Η ομάδα το έδειξε πέρσι με τις δράσεις της και συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο φέτος. Όχι επειδή έτσι πρέπει, αλλά επειδή έτσι νιώθουμε όλοι όσοι αποτελούμε κομμάτι του Ηφαίστου. Θα συμμετέχουμε ενεργά όπου υπάρχει ανάγκη και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τη Λήμνο».

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel