Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου παρουσιάζει την ταινία «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη

banner roots

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου παρουσιάζει την ταινία «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη
26.11.2019 | 17:02

Η Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου παρουσιάζει την ταινία «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η εμβληματική ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο», θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Λήμνου.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση:

Φίλες και φίλοι,

με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην προβολή της εμβληματικής ταινίας του Κώστα Φέρρη “ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ”, που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στις 20:45, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ με γενική είσοδο δύο (2) ευρώ. Όπως πάντα, απολαμβάνουμε την ταινία με ένα ποτήρι κρασί που προσφέρει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λήμνου «Η Ένωση». Η αποψινή προβολή είναι αφιερωμένη στη μνήμη της σπουδαίας ηθοποιού και ερμηνεύτριας Σωτηρίας Λεονάρδου που έφυγε από κοντά μας στις 10 του Νοέμβρη.

Μέσα από την ιστορία της λαϊκής ερμηνεύτριας Μαρίκας (Σωτηρία Λεονάρδου), αλλά και των υπόλοιπων πρωταγωνιστών του, ο Φέρρης αφηγείται όλη τη σύγχρονη Ιστορία της χώρας μας, αλλά και του ρεμπέτικου τραγουδιού και τρόπου ζωής. Η κεντρική ηρωίδα παραπέμπει σαφώς στην μεγάλη Μαρίκα Νίνου, αλλά η ταινία δεν αποτελεί βιογραφία της, καθώς ο Φέρρης χρησιμοποιεί πληθώρα μυθοπλαστικών στοιχείων. Η μουσική της ταινίας φέρει τη σφραγίδα του Σταύρου Ξαρχάκου και αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές στη δισκογραφία του μεγάλου δημιουργού, ο οποίος αφουγκράστηκε τέλεια τον παλμό της ταινίας που οραματίστηκε ο Φέρρης και παρέδωσε ένα σύνολο τραγουδιών που έφεραν τη σφραγίδα του αυθεντικού, δίνοντας στο κοινό την εντύπωση ότι τα γνώριζε, τα ήξερε, πολύ πριν καν τα ακούσει για πρώτη φορά. Τεράστια είναι η συνεισφορά του στιχουργού Νίκου Γκάτσου σ’ αυτή την επιτυχία, αφού οι στίχοι του εκφράζουν με αμεσότητα τους καημούς, τους πόθους και τα πάθη, τις προσδοκίες και τις απογοητεύσεις των Ελλήνων στο διάβα της Ιστορίας. Όλοι οι συντελεστές της ταινίας συνεργάστηκαν άψογα, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και εμπνευστή αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος, Κώστα Φέρρη, με αποτέλεσμα η ταινία να σαρώσει τα βραβεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1983 και να αποσπάσει το βαρυσήμαντο βραβείο της Αργυρής Άρκτου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του 1984.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, για να απολαύσουμε όλοι μαζί αυτή τη σπουδαία ταινία, μιας και η Κινηματογραφική Λέσχη δε μπορεί να υπάρξει, δεν έχει νόημα και λόγο ύπαρξης, χωρίς τα μέλη και τους φίλους της. Αποτελεί συλλογική προσπάθεια ο σκοπός της οποίας δεν περιορίζεται απλά στην προβολή ταινιών. Αντίθετα, φιλοδοξεί να συντελέσει στη δημιουργία μιας όμορφης σινεφίλ παρέας, να αποτελέσει αφορμή για συνάντηση, συζήτηση, ενασχόληση με τον Κινηματογράφο και διοργάνωση πολυποίκιλων δράσεων και εκδηλώσεων. Σας καλούμε λοιπόν να στηρίξετε την προσπάθειά μας!

rebetiko kin lesxi

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το