Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Επίσκεψη Κικίλια στη Λήμνο προανήγγειλε ο Αθανασίου
pame boreio aigaio

Επίσκεψη Κικίλια στη Λήμνο προανήγγειλε ο Αθανασίου
14.11.2019 | 18:21

Επίσκεψη Κικίλια στη Λήμνο προανήγγειλε ο Αθανασίου

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Για την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη Λήμνο, διαβεβαίωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά τη σημερινή σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλάττας-Λαμπρινός.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, η επίσκεψη του υπουργού έχει ήδη προγραμματιστεί, και αναμένεται να πραγματοποιηθεί «αν όχι μέσα στον Νοέμβριο, τότε μέχρι το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου» και σημείωσε ότι θα συνοδεύεται από τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Χρήστο Λοϊλό, ο οποίος δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει επίσκεψη και στον Άγιο Ευστράτιο.

Σκοπός της επίσκεψης των δύο ανδρών είναι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νησιά στον τομέα της Υγείας, θέμα το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης, στην οποία παρέστησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Παύλος Βουγιούκας – Μιχαλακέλης ως εκπρόσωπος της κ. Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κούφελος, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Λαγουτάρης, η Διευθύντρια Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Παναγιώτα Πετρίδου, ο Έπαρχος Λήμνου Άγγελος Βλάττας-Λαμπρινός, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Δημήτρης Κουτσουρίδης και ο Προϊστάμενος Κτηνιατρικής του Επαρχείου Λήμνου Δημήτρης Μπουλώτης.

Ο Έπαρχος Λήμνου και οι Δήμαρχοι των δύο νησιών, συμφώνησαν για την αναγκαιότητα εφαρμογής της αποσύνδεσης του νοσοκομείου της Λήμνου από αυτό της Μυτιλήνης αλλά και την άμεση τοποθέτηση Διοικητή και ιατρικού προσωπικού. Κοινό αίτημα των τοπικών φορέων υπήρξε η επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού στα δύο νησιά, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα και να προχωρήσει άμεσα η επίλυσή τους.

Ο κ. Αθανασίου συμφώνησε με τους προαναφερθέντες και εξήρε την αναγκαιότητα διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας του νοσοκομείου της Λήμνου. Γνωστοποίησε και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει έτοιμο σε σχέδιο το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό του νέου Διοικητή του Νοσοκομείου Λήμνου μετά την οριστική αποσύνδεση των δύο νοσοκομείων και αναμένεται η υπογραφή του. Σε ό,τι αφορά τα κενά του νοσοκομείου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει την άμεση κάλυψή τους ενώ τόνισε έχει ήδη αναλάβει τα καθήκοντά της η οφθαλμίατρος, και αυτές τις μέρες καλύπτεται και η θέση του αναισθησιολόγου. Προκηρύσσονται δε, και δύο θέσεις χειρουργών και αναμένεται να προκηρυχθούν και οι υπόλοιπες θέσεις, όπως είπε.

Ο κ. Βουγιούκας – Μιχαλακέλης ανέφερε ότι υπάρχει η σκέψη για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενίσχυσης του τομέα Υγείας στα νησιά, με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. «Πιθανολογώ ότι θα υπάρξει συνεργασία με μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών, θα γίνει δηλαδή ένας τομεακός διαχωρισμός», κατέληξε και πρόσθεσε ότι σύντομα θα βρεθεί στη Λήμνο και η ίδια η κ. Καλογήρου για το θέμα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα των συγκοινωνιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, με κυρίαρχο αυτό της πρόσφατης διακοπής της αεροπορικής σύνδεσης της Λήμνου με τη Θεσσαλονίκη. Ο Έπαρχος και οι Δήμαρχοι των δύο νησιών πρότειναν επανασχεδιασμό των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων, αντικατάσταση του «Εξπρές Πήγασος» με πλοίο β’ κατηγορίας, ενώ ο κ. Μαρινάκης ζήτησε συνάντηση με τους ακτοπλόους.

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου, ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος του μετέφερε ότι επιθυμεί να ερευνήσει το ζήτημα που έχει προκύψει με την αεροπορική εταιρεία Astra Airlines. Σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, πρότεινε να τεθούν τα ζητήματα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) αλλά και να γίνει συνάντηση των φορέων στην Αθήνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Από την άλλη, ο κ. Βουγιούκας – Μιχαλακέλης κατά την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στη βελτίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου ενώ έθεσε το θέμα των υδροπλάνων, με τον κ. Μουτζούρη να διαφωνεί, εξηγώντας ότι η Λήμνος δεν μπορεί να στηριχθεί σε μη συμβατικά μέσα μεταφοράς.

Τέλος, στη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα των δύο νησιών.

Ακούστε όλα όσα ειπώθηκαν στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018