Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Δ. Μαρινάκης υποψήφιο φαβορί για την προεδρία της ΠΕΔ

pame boreio aigaio

Ο Δ. Μαρινάκης υποψήφιο φαβορί για την προεδρία της ΠΕΔ
07.11.2019 | 14:27

Ο Δ. Μαρινάκης υποψήφιο φαβορί για την προεδρία της ΠΕΔ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Έντονο ήταν το παρασκήνιο στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης για την εκλογή της νέας 21μελούς Διοίκησης του Οργάνου.

Από τους εννέα υποψηφίους της παράταξης Κύτελη κατάφερε να εκλεγεί μόνο ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ενώ οι συσχετισμοί και οι συνεργασίες που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν της ψηφοφορίας δείχνουν την μεγάλη πιθανότητα που υπάρχει να μην εκλεγεί, για πρώτη φορά από την θεσμοθέτηση του Οργάνου, Πρόεδρος της ΠΕΔ ο Δήμαρχος μέχρι τώρα Λέσβου και πλέον της Μυτιλήνης.

Πολλοί μιλούν για πολιτική ήττα του Δημάρχου Μυτιλήνης, αναμένοντας την συγκρότηση της νέας Διοίκησης σε σώμα μέσα στις επόμενες ημέρες. Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που ξεκίνησαν στις 10 το πρωί συμμετείχαν οι 11 Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου και 57 Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλα τα νησιά.

Στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης πήραν μέρος πέντε ψηφοδέλτια και εξελέγησαν οι: - Δημήτρης Βαρβαγιάννης (Δήμος Μυτιλήνης), Παναγιώτης Αναγνώστου (Δήμος Χίου) και Γιάννης Καραβασίλης (Δήμος Χίου) με το ψηφοδέλτιο “Όλοι μαζί για το Βόρειο Αιγαίο” - Μιχάλης Μαμάκος (Δήμος Μυτιλήνης), Κώστας Τριαντάφυλλος (Δήμος Χίου) και Ιωάννα Κατανάκη (Δήμος δυτικής Λέσβου) με το ψηφοδέλτιο “Ενωμένοι για το Βόρειο Αιγαίο” - Κώστας Βογιατζής (Δήμος δυτικής Σάμου) και Κώστας Καραγεωργίου (Δήμος ανατολικής Σάμου) με το ψηφοδέλτιο “Αρίσταρχος ο Σάμιος” - Στρατής Ζαφείρης (Δήμος δυτικής Λέσβου) με το ψηφοδέλτιο “Συνεργασία για το Βόρειο Αιγαίο” - Νίκη Τσιριγώτη (Δήμος Μυτιλήνης) με το ψηφοδέλτιο “Λαϊκή Συσπείρωση για το Βόρειο Αιγαίο”.

Στην ΚΕΔΕ

Ως εκπρόσωποι στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας εξελέγησαν ο Παναγιώτης Αναγνώστου από τη Χίο, ο Μανώλης Βουρνούς από τη Χίο και ο Κώστας Καρράς από τη Σάμο.

Αν και απ’ τους δύο Δήμους της Λέσβου εξελέγησαν πέντε μέλη στη νέα Διοίκηση της ΠΕΔ Β. Αιγαίου, τρεις από τη Χίο και δύο από τη Σάμο, οι συμμαχίες που έχουν προκύψει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δείχνουν ότι υποψήφιο φαβορί για την προεδρία θα είναι ο Δήμαρχος της Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης.

Στην σύντομη ομιλία του πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, ο Στρατής Κύτελης απηύθυνε κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας σε όλους τους Δημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τονίζοντας ότι «αγαπάμε τα νησιά μας, γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ και πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να λύσουμε τα προβλήματα».

Παρέμβαση Ν. Τσιριγώτη

Σε παρέμβασή της λίγο πριν στηθούν οι κάλπες, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μυτιλήνης, Ν. Τσιριγώτη, υποστήριξε ότι πριν από τις εκλογές θα έπρεπε να υπάρξει συζήτηση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, δεδομένου ότι οι συνεδριάσεις της ΠΕΔ γίνονται σπάνια και μέχρι σήμερα έχουν συγκληθεί μόλις τρεις Γενικές Συνελεύσεις.

Η κ. Τσιριγώτη μίλησε για απαξίωση του Οργάνου που έχει μετατραπεί - όπως είπε - σε μηχανισμό εκλογής των αντιπροσώπων στην ΚΕΔΕ. «Πρέπει να συζητήσουμε για την πετσοκομμένη κρατική χρηματοδότηση, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, το προσφυγικό ζήτημα, τις συγκοινωνίες κι όλα τα άλλα προβλήματα που απασχολούν τα λαϊκά στρώματα και όλους τους πολίτες», τόνισε η ίδια, με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να συμφωνεί και να επαυξάνει αναφέροντας ότι μόλις συγκροτηθεί η νέα Διοίκηση σε σώμα θα ακουστούν όλες οι απόψεις για την διεκδίκηση λύσεων.

ped

Πηγή: nealesvou.gr

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018