Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό (photos)

the roots web banners 06

Λήμνος: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό (photos)
04.11.2019 | 19:45

Λήμνος: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό (photos)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά στη Λήμνο ο Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός, μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό που διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας.

Την Κυριακή (3/11), μητέρες θηλάζουσες, μέλλουσες μητέρες, έγκυες και λοιποί φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν στο «Ποδήλατο» στον Ρωμέικο Γιαλό με σκοπό την ενημέρωση, υποστήριξη και ενθάρρυνση για τον θηλασμό. Συγκεκριμένα, συνολικά καταγράφηκαν 27 εγγεγραμμένες, 12 θηλάζουσες και 2 έγκυες γυναίκες.

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Από το 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.

Σε αυτή τη γιορτή συμμετείχαν για δέκατη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για 10η συνεχή χρονιά από την ομάδα «ΛΕΣΒΟΣ: Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας», και για 5η χρονιά στην Λήμνο.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το