Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Ο Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος στον FM 100: «Ανυπομονώ να βρεθώ στο νησί και να γίνω συνοδοιπόρος όλων» (audio)

banner roots

Ο Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος στον FM 100: «Ανυπομονώ να βρεθώ στο νησί και να γίνω συνοδοιπόρος όλων» (audio)
31.10.2019 | 20:27

Ο Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος στον FM 100: «Ανυπομονώ να βρεθώ στο νησί και να γίνω συνοδοιπόρος όλων» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Την πρώτη του συνέντευξη στη Λήμνο παραχώρησε αποκλειστικά στον FM 100 και τη Δέσποινα Βασιλειάδου, ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεος Γ’, η ενθρόνιση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο νησί στις 14 Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς για τα συναισθήματά του για τη νέα του θέση, ο κ. Ιερόθεος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Νιώθω κατάφορτος από τις ευλογίες του Θεού που έχουν πλημμυρίσει τη ζωή μου. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι έχω συναίσθηση της ευθύνης που μου αναθέτει η Εκκλησία για τη διαποίμανση αυτής της ακριτικής Μητροπόλεως και ζητώ την κατανόηση όλων και την προσευχή. Ζητώ επίσης να μου απλώσουν όλοι το χέρι τους. Εγώ θα δώσω την καρδιά μου και το μόνο που θέλω από όλους είναι να μου δώσουν το χέρι τους για να πορευτούμε μαζί».

Σχετικά με τον σκοπό που θα επιδιώξει ο ίδιος με τη διακονία του, ανέφερε: «Δεν έρχομαι εκεί για να οδηγήσω κανέναν πουθενά, αλλά για να συμπορευτώ και να ακολουθήσω τον κάθε άνθρωπο στους δρόμους της καθημερινότητάς του και να είμαι μέτοχος της χαράς και της λύπης του». Και συμπλήρωσε: «Ο Θεός αποδέχθηκε τον άνθρωπο όπως τον βρήκε, δηλαδή εκπεσόντα και φθαρμένο, και τον αγκάλιασε όπως τον βρήκε, κι όχι όπως θα έπρεπε να είναι. Έρχομαι κι εγώ με αυτή τη διάθεση, για να γίνω μιμητής του Χριστού. Να αγκαλιάσω τους πάντες, να μην διακρίνω κανέναν. Οι άνθρωποι δεν θα με συναντούν σε καμία περίπτωση στο γραφείο μου επειδή θα έρθω και θα κλειστώ εκεί δήθεν για να ακούω τα αιτήματα και να ανταποκρίνομαι σε ό,τι μπορώ. Θέλω να σπάσω αυτά τα δεσμά».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αναφορικά με τη λειτουργία μοναστηριού στο νησί, ο Μητροπολίτης σημείωσε: «Εκείνο που με στεναχωρεί και δεν ξέρω γιατί έχει συμβεί, είναι ότι είμαστε η μόνη Μητρόπολη μέσα στην Εκκλησία της Ελλάδας που δεν έχει ούτε ένα μοναστήρι, ανδρικό και γυναικείο. Αυτό με πονάει και με απελπίζει λίγο αλλά θα καταβάλω προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Ιερόθεος στην πρώτη του και αποκλειστική συνέντευξη στον FM 100:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το