Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων
ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων
20.10.2019 | 13:46

ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου: «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου με τίτλο «ΟΧΙ» στη ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων» σχολιάζοντας παράλληλα τη συνέντευξη της Προέδρου της Τοπική της ΝΔ, Μαρίας Ρούσσου, στον FM 100.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η «βόμβα» ήρθε από την Θεσσαλονίκη. Στη σύνοδο των προέδρων Ιατρικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/10, το μειοψηφικό προεδρείο που πρόσκειται στη Ν.Δ. πρότεινε την ιδιωτικοποίηση - ή καλύτερα «κατάργηση» - του ΕΣΥ με την μετατροπή των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, την πρόσβαση ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, την κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών. Αυτές είναι προτάσεις τις οποίες ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να μελετήσει.

Την ίδια ώρα στην Λήμνο η τοπική οργάνωση της Ν.Δ. σε ραδιοφωνική συνέντευξη εκπροσώπου της:

1.Πανηγυρίζει για την έγκριση δύο θέσεων «επικουρικών» γιατρών, δηλαδή γιατρών 2ετούς ή 3ετούς υπηρεσίας και όχι μονίμων, αλλά δεν αναφέρει λέξη για την κατάργηση της προκήρυξης των 7 θέσεων μονίμων ιατρών.

2.Δεν αναφέρει επίσης πουθενά στην συνέντευξη εάν πρόκειται να πιέσει η τοπική οργάνωση προκειμένου η Ν.Δ. να εφαρμόσει τις προτάσεις της Επιτροπής η οποία επεξεργάστηκε το πλαίσιο κινήτρων προκειμένου να γίνουν ελκυστικές οι θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία των απομακρυσμένων νησιών.

Άραγε τα παραπάνω συνδέονται μεταξύ τους;

Θεωρούμε ότι κάθε φορέας που εμπλέκεται με την υγεία στο νησί μας, κάθε συνδικαλιστικός ή ευρύτερα κοινωνικός φορέας οφείλει, ταυτόχρονα με τα αιτήματα για την κάλυψη και ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το πως αντιλαμβάνεται το νοσοκομείο μας: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσοκομείο;

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018