Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θ. Λούκας: «Ο λαός της Λήμνου να απαιτήσει την υγεία που του αξίζει» (audio)

banner roots

Θ. Λούκας: «Ο λαός της Λήμνου να απαιτήσει την υγεία που του αξίζει» (audio)
15.10.2019 | 21:36

Θ. Λούκας: «Ο λαός της Λήμνου να απαιτήσει την υγεία που του αξίζει» (audio)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου Θωμάς Λούκας, λίγες ώρες μετά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του νησιού.

Ο κ. Λούκας ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει ορισμένες ενέργειες για να δοθούν προσωρινές λύσεις, όπως η δέσμευση κονδυλίου για την επαναπροκήρυξη δύο επικουρικών γιατρών (οφθαλμιάτρου και νεφρολόγου), αλλά και το θέμα της επαναπροκήρυξης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπογραφή συμβάσεων με δύο ιδιώτες παθολόγους.

Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο σχετικά με την ένστασή του στην εν λόγω πρόσκληση, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου υπογράμμισε ότι την κατέθεσε, καθότι έκρινε πως η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν «διάτρητη από παντού», εξηγώντας ότι τον προβλημάτισε ιδιαίτερα το γεγονός πως οι όροι της απέκλειαν τον ίδιο από την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η διαδικασία επαναπροκήρυξης της πρόσκλησης, δεν θα αφήσει την παθολογική κλινική «ούτε μια μέρα χωρίς γιατρό».

Αναφέρθηκε, τέλος, στη θετική εξέλιξη της λειτουργίας ΚΕΠΑ στο νησί ενώ σε ό,τι αφορά την κάλυψη της θέσης διοικητή στο νοσοκομείο, τόνισε ότι, κατόπιν ενημέρωσης του ίδιου από το υπουργείο Υγείας, η προκήρυξη αναμένεται να βγει άμεσα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Λούκας:

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το