Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Λημνιακή Αδελφότητα Βικτωρίας γιορτάζει την 80ή επέτειο της ίδρυσής της

banner roots

Η Λημνιακή Αδελφότητα Βικτωρίας γιορτάζει την 80ή επέτειο της ίδρυσής της
15.10.2019 | 14:53

Η Λημνιακή Αδελφότητα Βικτωρίας γιορτάζει την 80ή επέτειο της ίδρυσής της

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Η Λημνιακή Αδελφότητα Βικτώριας πρωτάρχισε να υπάρχει το 1939, όταν ο Δημήτρης Κατακουζηνός Μπλαμπλάνης ήρθε στην Αυστραλία από την αγαπημένη του Λήμνο.

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στο Ροσσοπούλη Λήμνου το 1886. Νέο παλικάρι έφυγε για την Αμερική για να εργασθεί, αλλά σύντομα επέστρεψε στη Λήμνο και υπηρέτησε στο στρατό. Όταν απολύθηκε προσπάθησε να επιστρέψει στην Αμερική αλλά δεν τον δέχτηκαν για δεύτερη φορά. Αποφασισμένος να αρχίσει μια καινούργια ζωή για την οικογένειά του, ήρθε στην Αυστραλία με έναν φίλο του το 1927.

Εργάστηκε σε φάρμες στη Δυτική Αυστραλία και τη Νέα Νότια Ουαλία, μέχρι να μπορέσει να έρθει στη Βικτώρια. Δεν είχε ούτε δίπλωμα, ούτε τέχνη αλλά βρήκε εργασία πουλώντας μαχαίρια σε εστιατόρια μαζεύοντας λίγα χρήματα.

Ο Δημήτρης Μπλαμπλάνης ήταν ο ιδρυτής της Λημνιακής Αδελφότητας, αλλά μέχρι σήμερα έχουν υπηρετήσει ως πρόεδροι και εργασθεί απρόσκοπτα άλλοι δέκα άνθρωποι, οι οποίοι μαζί με τα εκάστοτε Διοικητικά Συμβούλια έχουν αποκτήσει την Λημνιακή Αίθουσα/Σπίτι στο Braeside καθώς και την ιδιοκτησία στο Middle Park.
Σήμερα η Λημνιακή Αδελφότητα είναι γνωστή ως Λημνιακή Κοινότητα Βικτώριας και αποτελείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, Διοικητικό Συμβούλιο Γυναικών, Διοικητικό Συμβούλιο Ηλικιωμένων, Επιτροπή Νεολαίας και Χορευτικό Συγκρότημα.

Η Λημνιακή Κοινότητα Βικτώριας θα τιμήσει όλους τους πρώην προέδρους για τις ατέλειωτες προσπάθειες και θυσίες που έχουν προσφέρει. Είμαστε υπερήφανοι.
Τους ευχαριστούμε θερμά και θα τους αναγνωρίσουμε επίσημα στον ετήσιο χορό στις 23 Νοεμβρίου στο San Remo Ballroom.

Οι πρώην ορόεδροι της Λημνιακής Κοινότητας Βικτώριας είναι οι ακόλουθοι: Δημήτρης Κατακουζηνός (ιδρυτικός πρόεδρος), Θησέας Μαρμαράς, Αλέκος Αγγελίδης, Λάκης Καγιαλίκος, Στράτος Σαράντης, Παναγιώτης Σκαπέτης, Τέρυ Τζιβάκης, Βασίλης Γεωργαντής, Μαρλέν Βαρβάρα, Φίλιππος Διαματάρης και Γιώργος Γιάνναρος (τωρινός πρόεδρος).

Πηγή:  neoskosmos.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το