Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου Γ' (photos)
Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου Γ' (photos)
14.10.2019 | 09:21

Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Λήμνου Ιεροθέου Γ' (photos)

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Γράφει ο Θάνος Θανόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου Γ’ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες: Δωδώνης Χρυσόστομος, Αννέων Μακάριος, Διδυμότειχου Δαμασκηνός, Νιγηρίας Αλέξανδρος, Λαοδικείας Θεοδώρητος, Ύδρας Εφραίμ, Πειραιώς Σεραφείμ, Σύρου Δωρόθεος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Βελεστίνου Δαμασκηνός, Κορίνθου Διονύσιος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας Κύριλλος, Ζακύνθου Διονύσιος, Γλυφάδας Αντώνιος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Μαρωνείας Παντελεήμων, Ιερισσού Θεόκλητος, Σταγών Θεόκλητος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Φθιώτιδος Συμεών, Μάνης Χρυσόστομος, Σιατίστης Αθανάσιος, Καλαβρύτων Ιερώνυμος και οι Επίσκοποι Ανδρούσης Κωνστάντιος και Τεγέας Θεόκλητος.

Να αναφερθεί ότι πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νέο Μητροπολίτη Λήμνου κ. Ιεροθέου Γ’ και να του ευχηθούν για την Αρχιερατική του διακονία.

Ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος στον χειροτονητήριο λόγο του, μεταξύ άλλων ανέφερε:"Το χάρισμα της αρχιερωσύνης, όταν μεταδίδεται σε κάποιο πρόσωπο από την Εκκλησία, στοχεύει μόνο στη σωτηρία του συνόλου και όχι στην εγωιστική θυσία των μελών του εκκλησιαστικού Σώματος για χάρη του ενός."

"Η ανάθεση αυτής της εντολής εκ μέρους του Ιερού Σώματος της Ιεραρχίας, σε μένα, διά των χειρών Σας Μακαριώτατε, αποτελεί την ύψιστη έκφραση της ευθύνης έναντι πάντων" - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Λήμνου.

Σε άλλο σημείο ο νέος Ιεράρχης τόνισε: "Δηλώνω επίσης πανεπίσημα την απόλυτον συνέπειάν μου προς το Συνοδικόν σύστημα της Εκκλησίας μας, και εις τα ιερά θέσμιά Της".

Απευθυνόμενος προς το νέο Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτός που προσκαλείται για να βοηθήσει έναν λαό το πρώτο είναι να δεχτεί ότι είναι βοσκός, και να βοσκήσει με την αγάπη του και την προσευχή του αυτόν τον λαό. Έτσι να κανείς και εσύ για τον ευλογημένο λαό την Λήμνου»

«Σε συμβουλεύω να αγαπήσεις αυτόν τον λαό και να τον υπηρετήσεις, διότι το βάρος της ευθύνης σου είναι μεγάλο» - πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο νησί της Λήμνου, καθώς και στο λαό της, τον οποίο αποκάλεσε ευλογημένο.

«Η Λήμνος έχει καλούς πολίτες που αγαπούν τον Θεό, έχει όμως και εκείνους που είναι μακριά, όμως πρέπει με αγάπη να τους βοηθήσεις να έρθουν πίσω! Είσαι ο Επίσκοπος όλων των Λημνίων, τόσο των ζώντων όσο και των κεκοιμημένων» πρόσθεσε χαρακτηρίστηκα ο Μακαριώτατος.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Δεν είμαστε αξιωματικοί, είμαστε γεωργοί για να καλλιεργήσουμε την γη που μας είπε ο Κύριος, είμαστε και τσοπάνηδες για να βοσκήσουμε και να βοηθήσουμε τον ευλογημένο λαό Του.»

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Πηγή: romfea.gr

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018