Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Παρέμβαση Μ.Τούφου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με Λαύριο

banner roots

Παρέμβαση Μ.Τούφου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με Λαύριο
07.10.2019 | 09:30

Παρέμβαση Μ.Τούφου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με Λαύριο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Παρέμβαση με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τις συμβάσεις των άγονων γραμμών και συγκεκριμένα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου, έκανε η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Λήμνου Μαγδαληνή Τούφου, με τον συνδυασμό “Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο” τονίζοντας ότι η απόφαση του υπουργείου να προσεγγίζει μία φορά την εβδομάδα και το λιμάνι της Άνδρου αλλάζει προς το χειρότερο τον χάρτη συγκοινωνιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, καθώς αυξάνει το χρόνο του ταξιδιού και μειώνει τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει “στις 24 Σεπτεμβρίου στην “Προκήρυξη του Αρχικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας από 01/11/2019 μέχρι 31/10/2020 για τις συμβάσεις ενός έτους ή μέχρι 31/10/2023 για τις συμβάσεις τετραετούς διάρκειας” συμπεριλαμβάνεται και η μοναδικής γραμμή που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου από το Λαύριο, και αφορά στα δρομολόγια:

ΛΑΥΡΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ- ΚΑΒΑΛΑ και επιστροφή (για όλη τη διάρκεια του έτους
ΛΑΥΡΙΟ – ΜΕΣΤΑ ΧΙΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ και επιστροφή (από 08-06-2020 έως 06-09-2020)
Πάγιο αίτημα των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου είναι η δρομολόγηση πιο σύγχρονων πλοίων, που θα μπορούν να εκτελούν τα δρομολόγια σε λιγότερο χρόνο και με περισσότερους επιβάτες. Βλέπουμε, ωστόσο, να δίνεται η δυνατότητα στην εταιρεία, που θα κερδίσει τον διαγωνισμό, να προσεγγίζει μία φορά την εβδομάδα λιμάνι του νησιού της Άνδρου (!!!).

Με έκπληξη διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι για άλλη μια φορά τα νησιά μας και η ακτοπλοϊκή τους σύνδεση με την πρωτεύουσα της χώρας, γίνονται εύκολος στόχος για να ικανοποιηθούν άλλοι προορισμοί. Δυστυχώς, χωρίς να υπάρξει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, και επομένως χωρίς το Υπουργείο να μπορεί να γνωρίζει για το μέγεθος του προβλήματος που πρόκειται να προκαλέσει στα ήδη βεβαρημένα (ειδικά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο) δρομολόγια, που καθιστούν τα ταξίδια χρονοβόρα και αποτρεπτικά.

Πρόκειται για μία απόφαση, που αλλάζει προς το χειρότερο τον χάρτη συγκοινωνιών των νησιών μας. Αυξάνει τον χρόνο ταξιδιού από το Λαύριο και ταυτόχρονα μειώνει τις διαθέσιμες θέσεις επιβατών, ιδιωτικών οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων προς τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο με τους ακρίτες κατοίκους των νησιών μας και τους εκπροσώπους τους και από κοινού να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν μέτρα, που θα βελτιώσουν την κατάσταση και θα συνδράμουν στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.”

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το