Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Θ. Λούκας: «Ο κατήφορος του νοσοκομείου Λήμνου συνεχίζεται…»

banner roots

Θ. Λούκας: «Ο κατήφορος του νοσοκομείου Λήμνου συνεχίζεται…»
06.10.2019 | 17:53

Θ. Λούκας: «Ο κατήφορος του νοσοκομείου Λήμνου συνεχίζεται…»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Λήμνος

Ο Στρατιωτικός Ιατρός Θωμάς Λούκας σε επιστολή που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης σχολιάζει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το νοσοκομείο Λήμνου, για την κάλυψη δυο θέσεων στην Παθολογικής Κλινικής από ιδιώτες ιατρούς.

Η επιστολή με τίτλο «Ευτράπελων συνέχεια για το νοσοκομείο Λήμνου...» αναφέρει:

Μετά το άγονο της προκήρυξης για την πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων στο Νοσοκομείο Λήμνου τον Ιούλιο του 2019, έμοιαζε ως μόνη διαφυγή η πρόσληψη εκ νέου ιδιωτών ιατρών, οι οποίοι θα λύσουν αφενός μεν το πρόβλημα των εφημεριών της παθολογικής κλινικής, αφετέρου και το θέμα των χημειοθεραπειών.

Αμέσως μετά την έγκριση που δόθηκε από το Υπουργείο υγείας, προκηρύχθηκαν για ένα χρόνο δύο θέσεις ιδιωτών ιατρών, οι οποίοι θα εργάζονται στο Νοσοκομείο Λήμνου με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Στις 2 Οκτωβρίου το μεσημέρι εκδόθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Νοσοκομείο Λήμνου υπογεγραμμένη από τη διοικήτρια του "Βοστάνειου" νοσοκομείου Μυτιλήνης, εφόσον ακόμα υπαγόμαστε εκεί. Το ότι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναφερόταν πως εντός 16 ωρών έπρεπε να κατατεθούν οι προσφορές δεν το σχολιάζουμε, αλλά το αφήνουμε στην κρίση σας, εξάλλου σε αυτό μπορεί να απαντήσει εύκολα ο οποιοσδήποτε. Ως εδώ όλα καλά. Τώρα αρχίζουν τα ευτράπελα.

Η έκπληξη όλων ήταν μεγάλη μόλις τη διάβασαν. Συνήθως σε μια τέτοια πρόσκληση ενδιαφέροντος αναγράφονται τα τυπικά προσόντα με τα οποία κάποιος δύναται να συμμετέχει καθώς και τα κριτήρια επιλογής. Με έκπληξη λοιπόν, διαπιστώσαμε πως υπάρχει μία πανελλήνια πρωτοτυπία, η οποία δεν υπήρχε αφενός μεν σε καμία άλλη προηγούμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε εκδοθεί από το Νοσοκομείο Λήμνου, αλλά και σε κανένα άλλο νοσοκομείο της χώρας. Η πρωτοτυπία ήταν πως η πρόσκληση αναφερόταν και σε κριτήρια αποκλεισμού, τα οποία δεν είχαν να κάνουν με τα κοινότυπα, όπως φορολογική ενημερότητα ή έστω βεβαίωση λευκού ποινικού μητρώου (το οποίο θα ήταν εύλογο), αλλά ζητούσαν εξηγήσεις για ευαίσθητα προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα, όπως τις αναρρωτικές (ή άλλες) άδειες που έχει λάβει κάποιος ή την οικογενειακή του κατάσταση (πχ άδεια ανατροφής τέκνου. Άμεσα έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με την κυρία Ζερβού, την διοικήτρια του νοσοκομείου Μυτιλήνης, η οποία μας αποκάλυψε ότι έτσι της εστάλει το έγγραφο της πρόσκλησης από το νοσοκομείου Λήμνου για να το υπογράψει, αλλά αυτή ήταν και η πρόταση των "συμβούλων" της χωρίς όμως να τους κατονομάσει. Υποσχέθηκε έστω και προσχηματικά ότι θα δει το θέμα.

Επειδή δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε μικρό χωριό και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αμέσως όλοι συνειδητοποιήσαμε για ποιο λόγο υπήρχαν τα συγκεκριμένα κριτήρια αποκλεισμού. Δυστυχώς φαίνεται πως ακόμα και τώρα κάποιοι συνεχίζουν να σκέφτονται και να πράττουν με τακτικές του παρελθόντος. Προς στιγμήν όλοι σκέφτηκαν αστειευόμενοι πώς πάλι καλά που οι "σύμβουλοι" δεν ζητούσαν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων ή βεβαίωση παρθενίας, όπως θα συνέβαινε σε άλλες εποχές. Αλλά αυτά είναι αστειότητες.

Είναι σαφές πως μάλλον υπάρχει και πέμπτη φάλαγγα στο Νοσοκομείο Λήμνου, η οποία φροντίζει να είμαστε αγκιστρωμένοι στο παρελθόν. Φαίνεται πως κάποιοι θεωρούν το Νοσοκομείο Λήμνου κάτι παραπάνω από το σπίτι τους και πράττουν σαν να πρόκειται για περιουσία τους και όχι ένας δημόσιος χώρος που υφίσταται για να υπηρετεί τον πολίτη και μόνο. Δεν είναι τυχαίο πως η λέξη δημόσιο στα ελληνικά προέρχεται από το δήμος (=λαός) και όσιο, αλλά μάλλον αυτές οι δύο λέξεις σε κάποιους δεν λένε τίποτα.

Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουν να απαλλαγούν από πρόσωπα πού καυτηριάζουν τις οποίες καταστάσεις προκαλούν δυσοσμία. Αν πάραυτα κάποιος ενδιαφερόμενος κατάφερνε να ξεπεράσει το σκόπελο των κριτηρίων αποκλεισμού μίας τέτοιας προκήρυξης, δεν πειράζει, ίσως να υπήρχε μία επιτροπή ελέγχου των ενδιαφερομένων που θα ανακαλύψει ένα ορθογραφικό λάθος ή μία ξεχασμένη παρένθεση και έτσι δεν θα αφήσει να συμβεί το "κακό".

Πραγματικά μόνο λύπη μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι καταγγέλλονται τέτοια γεγονότα, άλλα έχουμε ηθική υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας αν θέλουμε να ελπίζουμε πως θα τους παραδώσουμε ένα φωτεινότερο μέλλον.

Πολύ κρίμα για όλους μας...

Υ.Γ Είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε να αναγνώσει την εν λόγω πρόσκληση ενδιαφέροντος και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Ούτως ή άλλως τα πράγματα έχουν πάρει την πορεία τους.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το