Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Χρ. Καλογήρου στον FM 100: «Η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών μετατρέπεται πλέον σε αναπτυξιακό εργαλείο» (audio)

pame boreio aigaio

Χρ. Καλογήρου στον FM 100: «Η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών μετατρέπεται πλέον σε αναπτυξιακό εργαλείο» (audio)
19.09.2019 | 18:56

Χρ. Καλογήρου στον FM 100: «Η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών μετατρέπεται πλέον σε αναπτυξιακό εργαλείο» (audio)

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

«Η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών μετατρέπεται πλέον σε αναπτυξιακό εργαλείο», σημείωσε στον FM 100 η κ. Χριστιάνα Καλογήρου, μετά την εξαγγελία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, για αύξηση σε ποσοστό 45% του προϋπολογισμού για τις άγονες γραμμές και την ένταξη της χρηματοδότησής τους στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Η γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μιλώντας στη Δέσποινα Βασιλειάδου, εξήγησε ότι ο προϋπολογισμός θα φτάσει τα 130 εκατ. ευρώ -πρόκειται για τον υψηλότερο προϋπολογισμό που έχει καταγραφεί ιστορικά- έναντι των 90,7 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. «Πλέον είναι επένδυση η χρηματοδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών και στοχεύει στην ανάπτυξη», τόνισε και συμπλήρωσε πως «είναι ένα πρώτο -πολύ σημαντικό- βήμα για να διεκδικήσει πλέον κανείς περισσότερους πόρους» για τις γραμμές.

Η κ. Καλογήρου πρόσθεσε ότι από την παραδοσιακή πολιτική, που υπήρχε μέχρι πρότινος, με επιδότηση των άγονων γραμμών μεταφερόμαστε σε καθεστώς χρηματοδότησης προς όφελος της νησιωτικής χώρας και των νησιωτών.

Τέλος, εξήγησε ότι οι άγονες γραμμές μετατρέπονται σε «ένα έργο επαναλαμβανόμενο, με ευελιξία που μπορεί συνεχώς να ανατροφοδοτείται σύμφωνα με τις ανάγκες, οι οποίες πραγματικά υπάρχουν», όπως είναι η γραμμή Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη με πλοίο κατηγορίας 1, την προκήρυξη της οποίας εξήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ακούστε όσα είπε η κ. Καλογήρου για το θέμα.

 

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018