Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Και εγένετο ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

banner roots

Και εγένετο ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
17.09.2019 | 14:06

Και εγένετο ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Με ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης της Λήμνου το Δ.Σ. του Χ.ΟΛ ‘’Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ» κάνει γνωστή την ίδρυση ενός νέου χορευτικού ομίλου Λήμνου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:                                    

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την υπ αριθμ. 5/2019 Διαταγή Έγκρισης Σωματείου του Ειρηνοδικείου Λήμνου, ιδρύεται Πολιτιστικός Λαογραφικός Μορφωτικός και Ερευνητικός Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΛΗΜΝΟΥ Ο ΉΦΑΙΣΤΟΣ» και τα αρχικά «Χ.Ο.Λ. « Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Σκοποί του Συλλόγου είναι:

1)        Η επιστημονική έρευνα, η καταγραφή, η μελέτη, η διάσωση, η παρουσίαση και η διάδοση κάθε μορφής και στοιχείου του λαϊκού μας πολιτισμού, της λαϊκής μας παράδοσης και λαογραφίας, της βυζαντινής μουσικής και εικονογραφίας, της μουσικής και του χορού σε όλες τους τις εκφάνσεις, των εθίμων και των ηθών, των παραδοσιακών φορεσιών, των μουσικών οργάνων, εργαλείων, χειροτεχνημάτων ως και κάθε πτυχή της δομής και λειτουργίας της παραδοσιακής κοινωνίας των πόλεων και της υπαίθρου στο παρελθόν και ιδιαίτερα αυτών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

2)          Η λειτουργία χορευτικών τμημάτων, στα οποία θα διδάσκονται ελληνικοί παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί, καθώς και σύγχρονοι ή παραδοσιακοί χοροί κάθε είδους και από διάφορες χώρες, ακόμη δε και κλασσικού χορού σύμφωνα πάντα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

3)        Η οργάνωση και πραγματοποίηση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκδόσεων, εκθέσεων, παραστάσεων, ταξιδιών, διαλέξεων, μαθημάτων και κάθε μορφής εκδηλώσεων για θέματα σχετικά με την λαϊκή τέχνη, τον πολιτισμό, την παράδοση και την λαογραφία.

4)        Η συνεργασία με ελληνικούς και ξένους οργανισμούς, το Πανεπιστήμιο, φορείς και ιδιώτες για την προώθηση και διάδοση των κοινών στόχων.

5)          Η ίδρυση και λειτουργία τμημάτων για όσες πολιτιστικές δραστηριότητες ή κατευθύνσεις κρίνεται ότι είναι αναγκαίο για την πιο εύρυθμη λειτουργία του και την μεγιστοποίηση του προσδοκώμενου αποτελέσματος της πολιτιστικής προσφοράς του Συλλόγου.

6)      Η υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου επιδιώκεται γενικότερα, με κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου.

7) Η διατήρηση των ηθών και των εθίμων της Λήμνου ειδικότερα και του Αγίου Ευστρατίου μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της παράδοσης.

8) Η υπεράσπιση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του Συλλόγου και των απανταχού Λημνίων.

9) Η παροχή βοήθειας «υλικής και ηθικής» στους συνανθρώπους και σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν ανάγκη.

10) Η συμμετοχή του Συλλόγου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις τοπικού ή εθνικού ενδιαφέροντος, η εκπροσώπηση του νησιού της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου εντός και εκτός ελλαδικού χώρου.

11) Η δημιουργία σχέσεων και συνεργασιών με σπουδαστικούς, φοιτητικούς επιστημονικούς και πνευματικούς οργανισμούς και γενικά με κάθε πολιτιστικό φορέα που επιδιώκει ίδιους ή παρόμοιους σκοπούς.

12) Η δημιουργία σχέσεων με άλλους τοπικούς ή εκτός Λήμνου Συλλόγους ή και με αντίστοιχούς Συλλόγους άλλων χωρών.

14) Η προαγωγή και η άνοδος του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

15) Η επαφή και συνεργασία με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συλλόγους και οργανώσεις άλλων χωρών για την προβολή την ανάπτυξη του πνεύματος ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας μεταξύ των λαών.

16) Η ηθική και υλική βοήθεια για κάθε πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας του νησιού της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου καθώς και σε κοινωφελή και φιλανθρωπικά έργα που θα συντελέσουν στην εν γένει βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων τους.

17) Η καλλιέργεια του πνεύματος εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

     Εκ μέρους του προσωρινού Δ.Σ. του Χ.ΟΛ ‘’Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

                                                 Πέτρος Παπούλκας Πρόεδρος

                                                 Αργυρώ Βοργιά Μέλος

                                                 Ντίνα Ματσικά   ‘’

                                                  Ζωή Τζιαμπατζίδου ‘’

                                                 Σπύρος Λούσκος       ‘’

70190399 2161032817341946 3086534275395223552 o

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το