Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>TerraLemnia: Διήμερο με σεμινάριο και ημερίδα στην Ατσική
TerraLemnia: Διήμερο με σεμινάριο και ημερίδα στην Ατσική
17.09.2019 | 12:15

TerraLemnia: Διήμερο με σεμινάριο και ημερίδα στην Ατσική

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Το πρόγραμμα TerraLemnia με χαρά σας προσκαλεί στην ανοιχτή ημερίδα συμμετοχικού σχεδιασμού «Σχεδιάζουμε μαζί: Για μια ανάπτυξη για τον τόπο και την κοινωνία», που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Ατσικής το Σάββατο 28/09/2019 στις 09:00 π.μ.

Η ημερίδα χωρίζεται σε δύο σκέλη, το πρώτο εκ των οποίων θα περιλαμβάνει μία σειρά από σύντομες εισηγήσεις πάνω στα βασικά θέματα που πραγματεύεται το πρόγραμμα TerraLemnia, δηλαδή ζητήματα αγροτικών και κτηνοτροφικών πρακτικών σε σχέση με το περιβάλλον, τη διαχείριση της βόσκησης και την αντιμετώπιση των αγριοκούνελων, τις τοπικές ποικιλίες, τις παραδοσιακές μάντρες, τα τοπικά προϊόντα του νησιού, κ.ά.

Τις εισηγήσεις θα κάνουν μέλη του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA), καθηγητές από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέλη του Ομίλου Ανεμόεσσα, και άλλοι συνεργάτες του προγράμματος.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας, όπου θα αναπτυχθούν περαιτέρω τα θέματα της ημερίδας, με τη βοήθεια και το συντονισμό από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας, με στόχο να γίνει ανοιχτός διάλογος και συν-διαμόρφωση προτάσεων για σημαντικά θέματα του τόπου.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή προς το κοινό και δεν έχει κόστος συμμετοχής. Στο τέλος της ημερίδας θα ακολουθήσει μπουφές με ελαφρύ φαγητό.

Το αμέσως προηγούμενο απόγευμα, την Παρασκευή 27/09 στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Ατσικής ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο που αφορά παραγωγούς. Το σεμινάριο θα περιλάβει εισηγήσεις από τους Θ. Μασούρα και Μ. Ψαράκη (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) σχετικά με την παραγωγή ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων και την ίδρυση και λειτουργία μικρού τυροκομείου, και από τους Θ. Κίζο (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και Α. Κωτούλα (AK&PartnersConsultants) με θέμα τα τοπικά προϊόντα της Λήμνου (δημιουργία περιβαλλοντικού σήματος και εθελοντικού δικτύου παραγωγών, εμπορικό και οργανωτικό σκέλος).

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018