Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Τρεις μοναδικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο»
Λήμνος: Τρεις μοναδικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο»
06.09.2019 | 11:37

Λήμνος: Τρεις μοναδικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο»

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σας προσκαλεί στο διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο «Ιερά και Λατρείες στο Αιγαίο. Από τους Πρώιμους Ιστορικούς Χρόνους έως και την Ύστερη Αρχαιότητα (11ος αι. π.Χ. - 6ος αι. μ.Χ.)», το οποίο θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Varos Village από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου (11/9/2019 και ώρα 21.00) θα λήξει με τη μουσική εκδήλωση σε χώρο του ξενοδοχείου «Λόγια Μουσική της Πόλης. Ρωμηοί συνθέτες 17ος-20ος αι.».

Συμμετέχουν οι: Στέφανος Πουριανός, Δώρα Πετρίδη, Ζήσης Γεωργαλιός και Γεώργιος Σπανοδήμος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Lemnos Varos Logia 2019 ex

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου (12/9/2019 και ώρα 21.00) θα λήξει με την μουσική εκδήλωση της όπερας "Σαπφώ", του Σαρλ Φρανσουά Γκουνώ, με τους λυρικούς, μουσικούς καλλιτέχνες Μαρία Γαλάνη, Ρόζα Καπόν-Πουλημένου, Γιάννης Φίλιας, Μιχάλης Ψύρρας και Δημήτρης Σιγαλός. Στο πιάνο συνοδεύει ο γνωστός μουσικός Δημήτρης Γιάκας, που έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικής εκδήλωσης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Lemnos Varos Opera 2019 ex

Lemnos Varos Opera 2019 es

Στο πλαίσιο της Πανσελήνου του Σεπτεμβρίου και με τη λήξη του συνεδρίου, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας ν. Λήμνου, θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Έκτωρ. Ο Αγαπημένος των Θεών» της λημνιακής καταγωγής συγγραφέως Μαρίας Λαμπαδαρίδου-Πόθου από τη θεατρική ομάδα του Μ.Ε.Α.Σ. ΛΗΜΝΟΣ.

Lemnos Varos Ektor 2019 afisa

Η είσοδος θα είναι δυνατή με την επίδειξη στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του αρχαίου θεάτρου των εισιτηρίων που θα διανέμονται δωρεάν μετά την 5η Σεπτεμβρίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου, καθώς και από την θεατρική ομάδα του Μ.Ε.Α.Σ. ΛΗΜΝΟΣ.

Επισημαίνεται ότι απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών στο εσωτερικό του θεάτρου καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Για τις ανωτέρω απαγορεύσεις θα ενημερώνεται το κοινό από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Lemnos Varos Synedrio 2019 afisa

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018