Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Νατάσα Μποφίλου μιλάει για τη Λήμνο

banner roots

Η Νατάσα Μποφίλου μιλάει για τη Λήμνο
21.08.2019 | 18:16

Η Νατάσα Μποφίλου μιλάει για τη Λήμνο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Πέντε καλλιτέχνες περνούν το καλοκαίρι περιοδεύοντας στην Ελλάδα και στέλνουν στο on the road του Βλάση Κωστούρο τις εμπειρίες τους και μερικές φωτογραφίες που τράβηξαν με το κινητό τους.

Ανάμεσα στους πέντε καλλιτέχνες και η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία μιλάει για τη Λήμνο

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Για όσους θέλουν να νιώσουν τι θα πει αυθεντικότητα, η Φολέγανδρος και η Λήμνος είναι δύο τόποι ξεχωριστοί.

Η πρώτη είναι ένας άγριος βράχος με αδιανόητη ενέργεια. Δεν την αποκαλούν τυχαία «νησί των οδοιπόρων», αφού είναι γεμάτη υπέροχα μονοπάτια, τα οποία αξίζει να περπατήσεις. Η χώρα της, χτισμένη στο χείλος ενός γκρεμού, θυμίζει σκηνικό από ταινία του Φελίνι τη δεκαετία του ’60. Οπωσδήποτε να πάτε στην Πούντα και να βγάλετε φωτογραφία σε αυτό το μπαλκόνι με την ασύλληπτη θέα στο Αιγαίο, που σου κόβει την ανάσα. Αν έχετε γερό στομάχι, δοκιμάστε τα ματσάτα, το παραδοσιακό τους ζυμαρικό, ιδανικά στη «Συνάντηση» στην Άνω Μεριά. Πιείτε ένα ποτό στην «Αστάρτη» και στη «Ρακεντιά», αν θέλετε να δείτε πώς είναι να σταματάει ο χρόνος, και κάντε μια βουτιά στις πιο ψαγμένες παραλίες του νησιού: τον Γαλύφο και το Αμπέλι.

Όσο για τη Λήμνο;
Δεν έχω δει στη ζωή μου μέρος με τόσο ψαρωτικό φως. Να πάτε στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηφαιστίας και της Πολιόχνης για ένα απίστευτο ταξίδι στον χρόνο, στις σπάνιες Αμμοθίνες, μια απρόσμενη έρημο που θυμίζει «Σαχάρα», και στην Αλυκή, την κάτασπρη από το θαλασσινό αλάτι λιμνοθάλασσα με τα ροζ φλαμίνγκο! Για εκλεκτά λημνιά φαγητά και υπέροχο ηλιοβασίλεμα να πάτε στο «Φλωμάρ», αλλά και στο παρεΐστικο «Έννοια πο’χς», που στη γλώσσα των ντόπιων θα πει «μη σκας!» Α, και για τους φανατικούς του καλού ποτού, το «Karagiozis Bar» θα σας αποζημιώσει.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το