Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>3 υπαλλήλους για τα ΚΕΠ ζητά ο Δήμος Λήμνου από την προκήρυξη που θα δημοσιευτεί

banner roots

3 υπαλλήλους για τα ΚΕΠ ζητά ο Δήμος Λήμνου από την προκήρυξη που θα δημοσιευτεί
06.08.2019 | 13:33

3 υπαλλήλους για τα ΚΕΠ ζητά ο Δήμος Λήμνου από την προκήρυξη που θα δημοσιευτεί

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την δημοσίευση της προκήρυξης που θα αφορά στην πρόσληψη 172 μόνιμων υπαλλήλων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Λήμνου έχει ζητήσει επανειλημμένα με έγγραφά του στο αρμόδιο Υπουργείο την ενίσχυση των ΚΕΠ του νησιού μας με 3 άτομα, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα Κέντρα έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των υπαλλήλων που έχει εγκριθεί για το νησί μας, αλλά εάν τα ΚΕΠ που λειτουργούν στις Δημοτικές Ενότητες ενισχυθούν με νέους υπαλλήλους η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών θα είναι δεδομένη.

Ο Υφυπουργός αναγνωρίζει ότι τα ΚΕΠ έχουν υπερφορτωθεί με επιπλέον υπηρεσίες χωρίς να υπάρξει η αναγκαία στελέχωση από ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και χωρίς να υπάρχουν και τα κατάλληλα μηχανικά μέσα.

«Είναι μια ανάγκη» - όπως δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς - «τώρα που τα ΚΕΠ ενηλικιώνονται, καθώς συμπληρώνονται 18 χρόνια από την λειτουργία τους, να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την αναβάθμισή τους, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον οποίο πιστεύει η κυβέρνηση και τον οποίο ετοιμάζεται να επιτελέσει δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη και των ΚΕΠ.

Πρέπει να υποστηριχθούν με όσες δυνατότητες υπάρχουν, έτσι ώστε να μπορέσουν με την φυσική παρουσία όποιου επιθυμεί να εξυπηρετηθεί, αυτό να γίνεται με έναν άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο», τόνισε ο ίδιος.

Η προϋπηρεσία

Με βάση το προσχέδιο της προκήρυξης που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, στον διαγωνισμό θα γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και τα απολυτήρια ή διπλώματα οποιουδήποτε τύπου Λυκείου Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα, θα πριμοδοτηθεί σημαντικά η ειδική εμπειρία όσων υπηρέτησαν σε ΚΕΠ στο παρελθόν με συμβάσεις, αφού δίνονται 15 μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας έως τους 60 μήνες. Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι η προκήρυξη θα απαιτεί 5ετή υποχρεωτική παραμονή στη θέση πρόσληψης χωρίς μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία ή άλλο νομό. Σε ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο ΚΕΠ του ίδιου Δήμου ή η μετάταξη όσων έχουν αναπηρία 67% και άνω.

Για την εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα όρασης και ακοής για πρώτη φορά μπορούν να προσλαμβάνονται για συγκεκριμένες θέσεις, δημόσιοι υπάλληλοι με απαραίτητο προσόν την πιστοποιημένη γνώση γραφής Braille και της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Ο διαγωνισμός με διεξαχθεί με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, κατά τις οποίες θα αναγνωριστεί η εμπειρία και η προϋπηρεσία συμβασιούχων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το