Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Λήμνος: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε αλσύλλια λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
Λήμνος: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε αλσύλλια λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
23.07.2019 | 16:15

Λήμνος: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε αλσύλλια λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Με απόφαση του Επάρχου Λήμνου Βαγγέλη Γιαρμαδούρου, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στα αλσύλλια της Λήμνου από 22 Ιουλίου έως 20 Σεπτεμβρίου, στις περιπτώσεις που, σύμφωνα με τους ημερήσιους χάρτες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, βάσει της απόφασης, «απαγορεύεται η παραμονή εκδρομέων-επισκεπτών στα αλσύλλια της Λήμνου, και συγκεκριμένα στα αλσύλλια του Αγίου Νικολάου, του Οινοποιείου, του Κέρους, του Λιβαδοχωρίου και του Αγίου Παύλου στο Μούδρο από τις 20:00 κάθε βράδυ έως τις 6:00 το πρωί από 22η Ιουλίου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Η παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει στις περιπτώσεις που ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών που δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστότοπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilptotection.gr) παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) ή 5 (κατάσταση συναγερμού).

Οι παραβάτες του μέτρου αυτού θα διώκονται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης θα παρακολουθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, οι Δασικές Υπηρεσίες, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, ο Στρατός, οι Θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου και γενικά όλοι οι Φορείς που συμμετέχουν σε εντεταλμένη υπηρεσία για την πρόληψη των δασοπυρκαγιών.

Ο Δήμος Λήμνου να ανακοινώσει το περιεχόμενο της απόφασης στις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες αρμοδιότητάς του».

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση εδώ.

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018