Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Η Χριστιάνα Καλογήρου νέα Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής
pame boreio aigaio

Η Χριστιάνα Καλογήρου νέα Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής
17.07.2019 | 18:59

Η Χριστιάνα Καλογήρου νέα Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη
Κατηγορία: Λήμνος

Ανάμεσα στα 24 νέα ονόματα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για τους γενικούς γραμματείς συγκαταλέγεται και εκείνο της Χριστιάνας Καλογήρου, της απερχόμενης περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, που θα είναι η νέα Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής.

Ποια είναι η Χριστιάνα Καλογήρου

Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου.

Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης. Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου. Το 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ηττήθηκε στον β' γύρο από τον Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Περιφερειάρχη από την 1η Σεπτεμβρίου.

 

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018