Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Λήμνος>>Έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. για το Νομό Λέσβου
Έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. για το Νομό Λέσβου
20.06.2019 | 12:21

Έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. για το Νομό Λέσβου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Λήμνος

Ξεκίνησε πρώτο το ΚΙΝ.ΑΛ. στη Λέσβο τις διεργασίες για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο, όμως ανακοίνωσε τελευταίο το τελικό ψηφοδέλτιο, καθώς εκκρεμούσε η κάλυψη μιας τελευταίας θέσης.

Η Λαμπρινή Κρομμύδα θα συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, είναι εκπαιδευτικός από την Παναγιούδα και ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Μιχάλη Μαμάκου.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο για το Νομό Λέσβου, όπως ανακοινώθηκε χθες από το ΚΙΝ.ΑΛ., έχει ως εξής: Ν. ΛΕΣΒΟΥ:
-ΓΙΑΚΑΛΗΣ ΝΑΣΟΣ
-ΓΙΑΝΝΟΥΛΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
-ΚΡΟΜΜΥΔΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
-ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
-ΧΟΧΛΑΚΑ ΒΑΣΩ.

Παρά το γεγονός ότι έγιναν προσπάθειες να καλυφθεί η πέμπτη θέση στο ψηφοδέλτιο με γυναικεία υποψηφιότητα από τη Λήμνο, αυτό δεν στάθηκε δυνατό και έτσι η κα Κρομμύδα από τη Λέσβο είναι η δεύτερη γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ..

Βάσω Χοχλάκα: «Δηλώνω ξανά παρούσα και σε θέση μάχης» Η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ.

Βάσω Χοχλάκα, η οποία ήταν υποψήφια και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, σε δήλωσή της τονίζει για την απόφασή της να κατέλθει εκ νέου στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου: «Σε ένα από τα πιο κρίσιμα καλέσματα που αφορά πιο καθοριστικά από ποτέ το μέλλον της χώρας και μίας κοινωνίας που ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από την οκταετία της μνημονιακής πραγματικότητας, με μεγάλη χαρά και τιμή αποδέχτηκα την πρόσκληση του ΚΙΝ.ΑΛ να συμμετέχω ως υποψήφια βουλευτής στις επερχόμενες εκλογές. Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν, δηλώνω ξανά παρούσα και έτοιμη, σε θέση μάχης, για την διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Ενός μέλλοντος που δεν μπορεί μετά την μαρτυρική εμπειρία όλων μας την τελευταία δεκαετία, να εξακολουθεί να το οραματίζεται κανείς μέσα από ψευδοδιλήμματα και μέσα από κυβερνητικά αδιέξοδα. Εξάλλου μεταξύ μίας γνήσιας νεοφιλελεύθερης δεξιάς και μίας ψευδεπίγραφης Αριστεράς, η αναγκαιότητα αναγέννησης του προοδευτικού χώρου, δεν μπορεί να είναι στην πραγματικότητα απλά μία σοβαρή εναλλακτική, παρά μόνο, μονόδρομος».

Και συνεχίζει: «Το κάλεσμά μου όμως δεν διατυπώνεται μόνο σε επίπεδο θέσεων και ιδεολογιών. Η ιδιαιτερότητα των νησιών του Νομού μας, με τα πολλά ξεχωριστής σημασίας ζητήματά τους, που μέσα στην τελευταία τετραετία όχι μόνο δεν αναδείχθηκαν από την κοινοβουλευτική μας εκπροσώπηση, αλλά μέχρι και που αποσιωπήθηκαν για λόγους κομματικής πειθαρχίας ή και απάθειας, μας φέρνει αντιμέτωπους και με ένα ακόμη σοβαρό στοίχημα: Να επιλέξουμε με σοβαρότητα επιτέλους και με αίσθημα ευθύνης τους βουλευτές του νησιών μας που θα μας εκπροσωπούν στη νέα βουλή. Βουλευτών που να μπορούν να υπερασπιστούν πραγματικά τα συμφέροντα της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, να μην φοβούνται να διεκδικήσουν το καλύτερο για τις νησιωτικές μας κοινωνίες και κυρίως να μην αποτελούν έρμαια των κομμάτων τους που έπαιξαν καταφανώς πια στα ζάρια και στις εντυπώσεις, θέματα όπως το προσφυγικό και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Με αυτές τις σκέψεις, ανοίγω ξανά έναν διάλογο μαζί σας, θέλοντας να ενώσω κοινές φωνές που ζητούν το αυτονόητο. Την επιστροφή μας σε ορθή πορεία και σε κανονικότητα μέσα από σχέδιο και ειλικρινείς προθέσεις και θέσεις. Σαν κι αυτές που το ΚΙΝ.ΑΛ. -έστω και χωρίς βουλευτική εκπροσώπηση στα νησιά μας - διατύπωσε στο πρόσφατο παρελθόν τόσο για την διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όσο και για την καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού. Αλλά και σαν και εκείνες, τις διαχρονικές του ΠΑΣΟΚ που άλλαξαν χωρίς καμία αμφιβολία τον ρου της ιστορίας αυτής της χώρας.

Σήμερα δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι δεν ξέραμε. Δεν δικαιούμαστε να λέμε ότι δεν μπορούσαμε. Και κυρίως, δεν δικαιούμαστε να παίζουμε στην πλάκα το ποιοι από εμάς θα πάνε στη βουλή».

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018